Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lecții de gătit mâncare tradițională românească, la târgul de la Agronomie, în București

Bucătăria românească îi atrage pe străini, într-atât încât vor să înveţe cum să gătească corect reţetele tradiţionale.

de Redactia Observator

la 13.05.2019 , 00:03

Bucătăria românească îi atrage pe străini, într-atât încât vor să înveţe cum să gătească corect reţetele tradiţionale. Printre favorite se numără: balmoşul, sarmalele cu păsat şi chiar pomana porcului. În capitală, străinii au ocazia să deprindă chiar de la producători tainele mâncărurilor tradiţionale.

Aşa începe o lectie de gătit cu doamna Iulia. Moroşanca stăpâneşte arta gătitului de la 16 ani. Pasiunea pentru mâncarea bună i-a adus recunoaşterea internaţională.

La Strasbourg balmoşul şi sarmalele cu păsat i-au adus premiul cel mare la un concurs de gtătit în aer liber şi o dată cu el zeci de învăţăcei, dornici să deprindă tainele reţetelor tradiţionale.

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De departe cel mai îndrăgit preparat este balmoşul, un fel de mămăligă cu lapte prins, unt şi cuburi de brânză de oaie. Pentru realizarea lui este nevoie şi de un ingredient special - răbdarea.

La târgul de la Agronomie, lecţiile de gătit sunt gratuite, dar necesită timp şi răbdare. Pentru cei care nu au vreme să piardă pe lângă ceaun, delicatesele tradiţionale pot fi cumpărate. O porţie de sarmalele cu mamaliga costă 5 lei, iar o iahnie la ceaun cu cârnaţi de la garniţă 10 lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Sănătate » Lecții de gătit mâncare tradițională românească, la târgul de la Agronomie, în București