Antena Meniu Search
x

Managerul de la “Marius Nasta” avertizează: "Valul 3 va fi mai rău, evoluția este extrem de brutală"

Anunţ îngrijorător făcut de managerul de "Marius Nasta" din București. Potrivit medicului Beatrice Mahler, la Institut nu mai sunt locuri libere, după ce, în ultimele trei zile, s-a înregistrat o creștere bruscă a pacienților diagnosticați cu COVID-19.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.03.2021, 10:12

Beatrice Mahler
Managerul de la Marius Nasta avertizează: Valul 3 va fi mai rău, evoluția este extrem de brutală - Inquam Photos / Octav Ganea

"La Marius Nasta de la prânz nu mai există niciun loc liber, toate locurile – și în secție, și în terapie intensivă – sunt pline și probabil că în această noapte va trebui să punem paturi suplimentare, dacă vor veni pacienți de acasă, pentru că nu se mai pune problema să primim din alte spitale, ci să putem manageria pacienții care ajung la spital cu forme severe, cu insuficiență respiratorie", a declarat duminică seara, la Digi24, medicul Beatrice Mahler.

Managerul spitalului spune că situaţia se va înrăutăţi şi că "evoluția este extrem de brutală".

"Va fi mai rău, evoluția este extrem de brutală, numărul de cazuri este mare, lumea a obosit, într-adevăr, parcă nu înțeleg că e din nou ceva extrem de grav și serios ce vedem în spital", a precizat Beatrice Mahler.

Medicul spune că o particularitate observată la pacienții din ultimele zile este apariția unui sindrom inflamator la ficat, care complică tratarea insuficiențelor respiratorii.

Potrivit lui Beatrice Mahler, vor urma câteva săptămâni în care nu va fi deloc ușor, pentru că valul al treilea al pandemiei, apărut pe fondul circulației unor noi tulpini, dar și al unei „oboseli” a populației în ceea ce privește respectarea regulilor, va fi mai rău decât cel din noiembrie, când în România s-a înregistrat un vârf al pandemiei.

Bilanț coronavirus în România, 7 martie: 46 de persoane au murit, 1.093 pacienţi internaţi la ATI

Potrivit celui maii recent bilanţ, duminică, 7 martie 2021, au fost înregistrate 3.288 cazuri noi cu coronavirus, din 13.079 teste RT-PCR și 5.096 teste rapide antigenice. 

În România au fost confirmate 828.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.288 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până ieri, 20.900 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 06.03.2021 (10:00) – 07.03.2021 (10:00) au fost raportate 46 de decese (19 bărbați și 27 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Călărași, Cluj, Constanța, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 18 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 14 decese la categoria de peste 80 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sanatate » Managerul de la “Marius Nasta” avertizează: "Valul 3 va fi mai rău, evoluția este extrem de brutală"