Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mâncarea grecească, tot mai preferată de români

Dorul de vacanţă se alină în bucătărie! Românii care visează la aromele Greciei în mijlocul iernii au învăţat să gătească acasă saganaki, tzatziki şi souflaki. Ingredientele fac diferenţa. Şi nu e nevoie să ieşiţi din România ca să le găsiţi.

de Redactia Observator

la 20.01.2019 , 00:39

Dorul de vacanţă se alină în bucătărie! Românii care visează la aromele Greciei în mijlocul iernii au învăţat să gătească acasă saganaki, tzatziki şi souflaki. Ingredientele fac diferenţa. Şi nu e nevoie să ieşiţi din România ca să le găsiţi. Uleiul de măsline adus direct din insule, dulceaţa de smochine sau de portocale şi feta autentică au început să umple rafturile magazinelor din ţara noastră.

Brânză feta, ardei copt kapia umplut cu brânză feta, ardei gras galben, roşii şi măsline. Sunt doar câteva dintre ingredientele nelipsite din dieta mediteraneană. Aromele se vor îmbina într-o reţetă adusă direct de pe ţărmul Greciei: calamar umplut.

Cei care duc dorul Greciei îşi pot alina pofta de vacanţă şi cu buiurdi. O salată caldă cu roşii şi ardei verde la cuptor.

Vezi și

Preparatul se gratinează cinci minute şi este gata de savurat. La fel de simplu se face şi celebra saganaki, adică brânza feta prăjită, sau Tzatziki, un aperitiv din iaurt gras, cu usturoi, mărar şi castravete. Pe cât de uşoare sunt reţetele, pe atât de importante ingredientele. Tot mai mulţi români caută produse greceşti în târguri şi în magazine.

Dulceaţa, ciocolata cu măsline şi miere, dar şi brânza feta sunt produse de o familie din Kavala. Printre standuri l-am găsit şi pe Daniel Buzdugan, un mare iubitor al gastronomiei greceşti.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Anul trecut, Grecia a fost în topul destinaţiilor preferate de români. Aproape 80.000 de turişi şi-au făcut acolo concediul de vară. De unde s-au întors nu doar cu amintiri, ci şi cu reţete savuroase.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Sănătate » Mâncarea grecească, tot mai preferată de români