Purtarea măștilor de protecție de către copii, o provocare și pentru părinți
Relaxarea măsurilor de siguranţă sanitară, prognozate pentru 15 mai, vin cu o misiune aproape imposibilă pentru părinţi: să-şi convingă copii să poarte mască. În ajutorul lor sar şi micile ateliere care confecţionează de zor măşti colorate ori imprimate cu personaje din desenele animate. Mai dificil va fi atunci cand vor începe cursurile și cei mici vor fi nevoiți să poarte mască cel putin 4 ore zilnic.
Greu de explicat unui copil despre pandemie, COVID-19, şi de ce trebuie să poarte ceva la gură când afară este cald. O spun nu doar părinţii ci şi specialiştii.
Măştile pentru adulţi nu doar că nu-s frumoase, dar nici nu li se potrivesc.
Dumitrache Iulian, producător masti: Sunt convins că o masca chirurgicală de unică folosință nu ar purta o cum ar purta una cu un desen animat sau cu diverse modele, cu barcute, cu pescarusi. O parte sunt cu desene animate, genul asta si mai avem si cu alte modele.
Micile ateliere au prins din zbor oportunitatea.
- Șapte persoane au murit în SUA, iar alte trei au rămas cu handicap, după tratamentul cu un medicament anti-Alzheimer
- Trend periculos pe TikTok: Copii de la vârste tot mai fragede folosesc creme anti-îmbătrânire şi cosmetice...
- România, pe primul loc în Europa la obezitate. Ce înseamnă această realitate și cum o putem schimba
- Din România, direct în biohacking-ul de top cu Dave Asprey: Senatul Științific al FDVDR lansează o provocare cu...
- Dieta "minune" care prelungeşte viaţa. Ce trebuie să mănânci ca să ajungi sănătos la 70 de ani
Andra Țurcanu, manager atelier: Avem o serie de mamici deja care au ales să își păstreze măștile cu ale copiilor, în special mamicile cu fetițe, ele au ales deja culori pastelate, primavaratice. Cred ca avem deja zeci de astfel de comenzi.
Autorităţile anunţă că masca ar putea fi un accesoriu obligatoriu pentru perioada următoare pentru adulţi şi copii. Cei mici vor trebui să le poarte şi la şcoală
Dorin Zăpadă, Director Școala 131: Pentru copiii de vârstă mica va fi foarte dificil, ca să nu spun aproape imposibil. Sunt copii, obișnuiți să se joace, e provocator să îi smulgi masca celui aflat în apropierea ta.
O altă problemă este igienizarea măştii, pentru că nu poate fi purtată mult.
Valeria Herdea, medic primar: O oră jumătate, apoi se pune intr-un coș special, se colectează.
Specialiștii recomandă ca măștile din material textil să fie spălate la temperatura de 90 de grade și călcate cu fierul încins pentru dezinfectare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰