Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Medicii de la Urgenţe, cazuri pe bandă rulantă de Crăciun. Mii de apeluri la 112

Crăciunul şi Revelionul sunt cele mai solicitante perioade din an pentru medicii de la Urgente şi echipajele serviciilor de Ambulanţă. Sunt mii de apeluri la 112, mai ales din partea celor care uită ce e cumpătarea.

de Redactia Observator

la 25.12.2018 , 21:25

Crăciunul şi Revelionul sunt cele mai solicitante perioade din an, pentru medicii de la Urgente şi echipajele serviciilor de Ambulanţă. Sunt mii de apeluri la 112, mai ales din partea celor care uită ce e cumpătarea.

De la primele ore ale dimineţii de Crăciun, un echipaj pleacă deja înspre a patra intervenţie. 

Ambulanţa goneşte pe străzile Capitalei şi ajunge în câteva minute la pacienta care leşinase în biserică.

Vezi și

Pacienta este urcată cu targa în ambulanţă, acolo unde i se acordă primele îngrijiri.

LIA CURCAN, asistent medical: Un puls mic, o bradicardie. Un puls în valoarea 45-50. Bătăi regulate ale inimii, dar pulsul foarte mic.

Datele sunt transmise mai apoi la Spital Floreasca, acolo urmează să ajungă femeia. Este un caz uşor, din fericire. Şi e doar unul dintre miile din această perioadă, doar în zona capitalei.

Din peste 4600 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov înregistrate de pe 22 decembrie şi până-n prezent, aproape 400 de persoane au suferit afecţiuni digestive. Medicii recomandă în această perioadă un consum ponderat de alimente şi de alcool.

LIA CURCAN, asistent medical: Au început cu afecţiuni digestive, care pot fi de la dureri în epigastru decurgând chiar până la infarct. Accidente, înjunghiaţi. Foarte multe persoane care vor consuma alcool.

Şi la camerele de gardă ale spitalelor este agitaţie. Doar decoraţiunile mai amintesc de Crăciun. La Spitalul de Pediatrie din Piteşti, lucrează în tura de Urgenţă doi medici. Pentru Viorel Enache este al 15-lea Crăciun petrecut la serviciu. Iar cazurile din această perioadă sunt diverse. 

VIOREL ENACHE, medic de urgenţă: Probleme respiratorii, probleme digestive, se mănâncă mai mult şi fără un pic de limită.

În ultimele trei zile, la spitalul de Pediatrie din Piteşti s-au prezentat peste 380 de copii cu diferite afecţiuni.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Sănătate » Medicii de la Urgenţe, cazuri pe bandă rulantă de Crăciun. Mii de apeluri la 112