Antena Meniu Search
x

Video Medicii de familie sabotează campania de vaccinare: "Prefer să mă ocup de pacienţii mei" - VIDEO camera ascunsă

Medicii de familie pun beţe în roate campaniei de vaccinare. Mai puţin de 1.500 dintre cei 10.000 de doctori la nivel naţional s-au înscris să administreze serul împotriva COVID-19 în propriile cabinete. Cei mai mulţi dintre medicii de familie nici nu concep să primească o sarcină în plus.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 20.05.2021, 20:00

Vezi și

Medic de familie: Noi n-avem vaccin. Am înţeles că sus la etajul 5 fac, noi n-avem vaccin

Ema Schweninger, reporter Observator: : Deci să nu mai merg la ceilalţi...

Medic de familie: Nu, nu, aici nu a luat nimeni.

Suntem într-una dintre cele mai mari policlinici din Capitală. Am bătut la mai multe uşi cu speranţa că vom găsi un medic de familie care vaccinează împotriva COVID-19.

Pe acelaşi subiect

Ema Schweninger, reporter Observator: Vaccin anti COVID faceţi?

Medic de familie: Eh, hai. Du-te la Palatul Copiilor sau la Bibliotecă. 

Câţi medici de familie vaccinează anti-Covid, în România

Am încercat şi într-o altă policlinică. Un singur medic ne-a spus că face vaccinul. Dar, de cum am intrat în cabinet, ne-a avertizat că riscurile sunt mari. 

Medic de familie: Incidenţa accidentelor post vaccinale de tromboză a apărut - bine, într-un număr foarte mic, dar a apărut - la femei sub 55 de ani. Pfizer şi Moderna dau tulburări nervoase periferice până la paralizie temporară. 

Ema Schweninger, reporter Observator: În România, avem în jur de 10.000 de medici de familie. Dintre aceştia, 3.035 s-au înscris să vaccineze împotriva COVID-19 în propriile cabinete. Dar au început să administreze serul mai puţin de 1.500.

Raluca Zoiţanu, asociaţa medicilor de familie: O parte vaccinează deja în centrele de vaccinare şi nu pot să renunţe la gărzile de acolo ca să vaccineze în plus şi în cabinet. 

În Maramureş şi Suceava doar câteva zeci de medici de familie vaccinează

În județul Maramureș, 34 de medici de familie au administrat până acum vaccinul în cabinetele lor. La ţară, sunt doar zece. 

Rareş Pop, director DSP Maramureş: Sperăm să avem cel puţin jumătate din numărul total de 227 de cabinete

Situaţia e gravă şi în Suceava, judeţul cu cea mai mică rată de vaccinare din întreaga ţară. 

Gabriela Băncilă, purtător de cuvânt DSP Suceava: În judeţul Suceava funcţionează un număr de 274 de medici de familie. Vreo 50 şi-au manifestat dispoibilitatea. Doar 20 deja au ridicat vaccin.

Irina Badrajan, medic de familie din Suceava: Prefer să mă ocup de pacienții mei care au fost atâta vreme neglijaţi în timpul pandemiei.

Pentru fiecare vaccin administrat, medicul de familie e plătit cu 40 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Medicii de familie sabotează campania de vaccinare: "Prefer să mă ocup de pacienţii mei" - VIDEO camera ascunsă