Meniul sănătos pentru masa de Paște
Masa de Paşte "cu de toate" este tradiţie la români. La fel şi vizitele la spital, imediat după festin. Vă puteţi bucura de gustul bogat al preparatelor, şi fără să vă puneţi în pericol sănătatea, cu o condiţie.
Masa de Paşte "cu de toate" este tradiţie la români. La fel şi vizitele la spital, imediat după festin. Vă puteţi bucura de gustul bogat al preparatelor, şi fără să vă puneţi în pericol sănătatea, cu o condiţie. Să ştiţi să combinaţi corect alimentele, la fiecare masă. Şi să alegeţi doar produse naturale, pentru că în cele procesate specialiştii au numărat, atenţie, 262 de E-uri diferite.
Românul s-a născut gurmand. Aşa că drobul, cozonacul şi friptura stau laolaltă cu ouăle şi pasca, pe aceeaşi masă. O combinaţie care, în exces, vă poate trimite la spital.
Meniul poate fi variat, dar nu amestecat, spun specialiştii, care ne sfătuiesc să ne satisfacem poftele în doze mici.
Aceeaşi regulă se aplică şi în cazul fructelor, care trebuie mâncate doar la distanţă de trei ore faţă de felul principal. Şi contrar miturilor, alcoolul nu ajuta la arderea grăsimilor. Ba chiar ne îngreunează digestia!
Există şi variante sănătoase ale preparatelor atât de îndrăgite de români. Drobul, de exemplu, poate fi făcut din pui sau curcan, în loc de miel. Chiar şi tradiţionala pască poate fi reinventată.
Produsele făcute în casă rămân alternativa cea mai sănătoasă. Pentru că în preparatele luate de-a gata din comerţ găsim sute de aditivi alimentari, peste 10 pliculeţe de zahăr şi 27 de sare, avertizează comisarii de la Protecţia Consumatorilor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰