Antena Meniu Search
x

NIACINAMIDE - ingredientul care ajută la prevenirea liniilor fine și ridurilor. Iată cum îl poți integra în rutina ta

Pielea este principala barieră de protecție a corpului, iar pentru a o ajuta să facă față factorilor externi nocivi, trebuie susținută de o rutină de îngrijire corespunzătoare. Acest lucru înseamnă folosirea unor produse cu formule cât mai stabile, care să aibă un efect vizibil și pozitiv asupra tenului. Aici intervine niacinamida, ingredient considerat „Sfântul Graal” în rezolvarea problemelor pielii. 

- Biologicacosmetics.com

Descoperă principalele caracteristici ale niacinamidei 

  1. Ce este niacinamida?

Niacinamida face parte din grupa vitaminelor B, ingredient solubil în apă, care funcționează perfect împreună cu celelalte substanțe prezente în mod natural în piele. Ea are efecte antiinflamatorii, anti-îmbătrânire, antioxidante și de strălucire a pielii. De aceea, integrarea unor produse naturale pentru ten care să se bucure de acest compus, devine necesară pentru o îngrijire corespunzătoare. Unul dintre ingredientele care face obiectul laboratorului Biologica este chiar niacinamida, datorită efectelor benefice pe care le are. Acest derivat de vitamină are un efect vizibil în minimizarea porilor, îmbunătățirea per total a nuanței pielii și netezirea liniilor fine. Formula cosmeticelor reprezintă o barieră împotriva leziunilor pielii cauzate de poluare, radiații ultraviolete, vânt, praf și variații de temperatură. 

  1. Importanța folosirii produselor cu niacinamidă

Niacinamida întărește bariera pielii și o fortifică, fără să aibă un efect de sensibilizare sau iritare. De asemenea, acționează ca un antioxidant și limitează daunele provocate de radicalii liberi. Integrarea acestui ingredient minune în rutina ta de îngrijire a pielii va ajuta la hidratarea ei, dar nu numai. Are un rol de susținere a altor ingrediente pentru ca acestea să aibă un efect cât mai pozitiv asupra tenului. Atunci când vine vorba despre anti aging, niacinamida tratează și previne semnele de îmbătrânire, calmează inflamația și roșeața, luminează și netezește, reduce hiperpigmentarea și scade aspectul porilor dilatați. 

  1. Cu ce se poate combina niacinamida 

Niacinamida nu este un acid, ceea ce înseamnă că poate fi integrată în rutină alături de alte ingrediente active. Această vitamină se poate regăsi în creme, seruri sau loțiuni, pentru că ea trebuie să rămână pe piele pentru a-și îndeplini rolul cât mai bine. Studiile demonstrează că niacinamida este ușor absorbită de către ten, ceea ce o face perfectă chiar și pentru tenul acneic. Ea poate fi utilizată în orice moment al zilei în combinație cu alte produse. De asemenea, nu este necesară integrarea treptată în rutină, pentru că majoritatea cosmeticelor au în formula lor o concentrație optimă, care nu inflamează țesutul pielii. 

Cu ce se poate combina:

  • acid kojic - pentru o piele mai luminoasă și strălucitoare;
  • acid tranexamic - ajută la diminuarea petelor hiperpigmentare;
  • vitamina C - pentru strălucirea tenului;
  • peptide - ajută la formarea mai rapidă a colagenului;
  • ceramide - acționează ca o barieră împotriva poluării și bacteriilor;
  • acid hialuronic - pentru hidratarea intensă a pielii.

Așadar, niacinamida este ingredientul perfect de care te poți bucura în rutina ta de îngrijire a pielii, iar folosirea unor produse naturale îți garantează o experiență inedită!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Sanatate » NIACINAMIDE - ingredientul care ajută la prevenirea liniilor fine și ridurilor. Iată cum îl poți integra în rutina ta