Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Număr mare de îmbolnăviri, noi centre de carantină în Braşov

Odată cu creşterea numărului de îmbolnăviri, creşte şi nevoia de noi centre de carantină. La Braşov, autorităţile se pregătesc să facă noi centre în care persoanele confirmate cu COVID să stea. Şi asta pentru că în întreg judeţul există în prezent un singur astfel de adăpost.

De Claudiu Loghin la 11.11.2020, 14:25
Vezi și
  • Şase locuitori din o mie sunt contaminați cu noul Coronavirus în Braşov.
  • La secția modulară de Terapie Intesivă Covid toate cele 28 de paturi sunt ocupate. 

Singurul centru de carantină din judeţul Braşov este în Făgăraş şi are doar zece locuri... insuficiente spun autorităţile. 

Statisticile sanitare spun că, în prezent, în municipiul Brașov, șase locuitori din o mie sunt contaminați cu noul Coronavirus. Iar la secția modulară de Terapie Intesivă Covid, amenajată în curtea Spiului Județean, toate cele 28 de paturi sunt ocupate. 

Dr. Andrea Neculau, director DSP Brașov: În principiu este vorba despre persoane care încalcă măsura cartinării şi care nu au un alt loc în afara cartinării locuinţei. 

Autorităţile sanitare au cerut deja să se pregătească şi alte centre de carantină.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: Discuția pe care am avut-o săptămâna trecută și la nivelul DSP și cu domnul prefect este să să avem zece paturi, să spunem pe care să le putem pune la dispoziţie foarte rapid. Adică în câteva zile să putem face. Noi în momentul în carea vem acordul cadru putem chiar contractul susecvent chiar şi în aceeaşi zi. 

În perioada 01-08 noiembrie, polițiști au identificat 6 persoane, care nu au respectat măsura carantinei şi au primit amenzi, în valoare de 7.000 lei. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Număr mare de îmbolnăviri, noi centre de carantină în Braşov