Antena Meniu Search
x

Video O boală extrem de contagioasă umple camerele de gardă din România. Face ravagii printre copii, în şcoli şi grădiniţe

Nicio clipă de linişte pentru părinţi! După valul de viroze care a umplut camerele de gardă din toată ţara, este epidemie de scarlatină în şcoli şi grădiniţe. Boala este extrem de contagioasă şi poate veni cu complicaţii grave dacă nu este tratată corect.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 24.03.2023, 14:16

Vezi și

Ca și măsuri de prevenție sunt cele clasice, cu care ne-am obișnuit din perioada pandemiei: păstrarea distanței, dar și spălatul foarte des pe mâini, în cazul copiilor foarte mici, pentru că acolo, în comunitățile de la grădiniță, dar și de la școală, se transmite foarte ușor această boală.

Cum se transmite scarlatina: simptome și tratament

Afecțiunea este extrem de contagioasă, iar părinții, dacă văd semne, cum ar fi apariția unor bubițe roșii la nivelul pielii, dacă acel copil face febră și dacă are inflamație cu durere la nivelul gâtului, sunt sfătuiți să meargă neapărat la medic și să nu administreze medicamente acasă. 

În cazul scarlatinei vorbim despre o complicații a unui streptococ betahemolitic de tip A, iar pentru această boală, medicii dau tratament cu antibiotice. După primele două zile de la începerea tratamentului cu antibiotic, copilul nu mai este contagios. În primele zile, însă el trebuie retras din comunitate, astfel încât boala să nu se răspândească.

Boala este specifică acelor copii cu vârste de la 5 și până la 14 ani, dar sunt situații când acest streptococ este transmis mai departe și către adulți. Prin urmare, și părinții pot lua această bacterie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sanatate » O boală extrem de contagioasă umple camerele de gardă din România. Face ravagii printre copii, în şcoli şi grădiniţe