Antena Meniu Search
x

O nouă tranșă de vaccin Pfizer, peste 220.000 de doze, ajunge luni în România

O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, care constă în 224.640 doz, ajunge luni în România, anunţă Comitetul de coordonare a vaccinării. CNCAV precizează că vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.03.2021, 15:07

O nouă tranșă de vaccin Pfizer, peste 220.00 de doze, ajunge luni în România - Profimedia

Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat că 224.640 de doze de vaccin Pfizer ajung luni în Româmia.

Potrivit unui comunicat al CNCAV, vaccinurile vor ajunge în România pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Acestea sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Dozele vor fi distribuite centrelor regionale de depozitare.

Astfel, 63.180 de doze vor ajunge la Centrul Național de Stocare București, 26.910 la Centrul Regional de Depozitare Brașov, 29.250 la Cluj, 25.740 la Constanța, 24.570 la Craiova, 29.250 la Iași și 25.740 de doze la Centrul Regional de Depozitare Timișoara.

Pe acelaşi subiect

CNCAV precizează că în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Pfizer/BioNTech, eficiență în proporție de 94%

Reprezentanții Pfizer/BioNTech au declarat că datele obținute în Israel sugerează că vaccinul COVID-19 este eficient în proporție de 94% în prevenirea infecțiilor asimptomatice, ceea ce înseamnă că vaccinul ar putea reduce semnificativ transmiterea.

Companiile au mai spus că cea mai recentă analiză a datelor israeliene arată că vaccinul a fost 97% eficient în prevenirea bolilor simptomatice, a bolilor severe și a decesului cauzat de Covid-19.

Aceste date sunt, în esență, în concordanță cu eficacitatea raportată în studiul clinic din decembrieal vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer/BioNTech, scrie Reuters.

Persoanele nevaccinate, de 29 de ori mai expuse riscului de a muri din cauza Covid-19

Conform analizei, persoanele nevaccinate au fost de 44 de ori mai predispuse să dezvolte o formă simptomatică de COVID-19 și au fost 29 de ori mai expuși riscului de a muri din cauza Covid-19, decât cei care au primit vaccinul.

Datele, colectate în perioada 17 ianuarie - 6 martie, nu au fost încă evaluate de referenți externi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » O nouă tranșă de vaccin Pfizer, peste 220.000 de doze, ajunge luni în România