Antena Meniu Search
x

(P) Cum îngrijim pielea îngroșată și întărită a călcâielor?

Vara se apropie și odată cu ea și sezonul pantofilor deschiși și a temperaturilor ridicate, ceea ce reprezintă o povară destul de mare pentru picioarele noastre. Dacă suferiți și voi de această problemă, nu vă faceți griji, vă oferim instrucțiuni cum să faceți față acestei probleme. 

de Redactia Observator

la 27.05.2021, 12:56

  • Sfaturile specialiştilor pentru îngrijirea călcâielor.

Cu o îngrijire adecvată, este posibil să eliminați complet acest aspect inestetic al pielii și, de asemenea, să preveniți apariția acestuia pe viitor.

Călcâiele uscate, aspre sau crăpate se datorează mai multor factori: încălțăminte aleasă necorespunzător, greutatea, statul în picioare pentru o perioadă mai lungă de timp, temperaturile ridicate sau activitate fizică crescută. Din fericire, astăzi există o serie de produse speciale care vă vor menține călcâiele netede și moi la atingere.

Sfaturi și trucuri pentru îngrijirea picioarelor

Începeți cu o baie

Pe acelaşi subiect

Se recomandă începerea tratamentului cu o baie. După aceea, pielea de pe călcâie va fi mai moale și, prin urmare, va fi mai ușor de tratat. Puteți adăuga, atunci când faceți baie, sare sau o soluție.

Folosiți doar produse specializate

Există mai multe ajutoare pentru îndepărtarea pielii aspre și crăpate. Puteți alege un polizor, o piatră ponce sau pilă, care este de obicei mecanică sau electrică. De asemenea, puteți găsi produse specializate pentru îngrijirea picioarelor pe site-ul Parfimo.ro. Nu ezitați și utilizați voucher Parfimo, datorită căruia veți economisi la cumpărături.

Ce fel de produse de îngrijire să folosim? Baza este hidratarea

Pielea călcâielor are nevoie de îngrijire

Pielea călcâielor are nevoie de îngrijire

Pe lângă produsele pentru baie deja menționate, care vor ajuta la înmuierea pielii, nu uitați de peeling, datorită căruia veți elimina părțile moarte ale pielii. Măștile exfoliante vă vor ajuta, de asemenea, la îndepărtarea pielii uscate. 

După tratamentul în sine, puteți începe hidratarea. Puteți alege împachetări hidratante, uleiuri sau creme sau puteți obține măști speciale pentru șosete cu efect hrănitor. Cremele vor ajuta la refacerea pielii deteriorate și, cu aplicarea regulată, vor preveni re-formarea crâpăturilor. Multe persoane cu pielea uscată folosesc crema de gălbenele. Preparatele pe bază de glicerină, pantenol, ulei de argan sau unt de shea hidratează de asemenea foarte bine. Utilizați cod reducere Best Value și comandați o cremă hidratantă din ingrediente naturale.

Nu uitați de regularitate

Este necesar să efectuați în mod regulat îngrijirea câlcăielor. Dacă nu avem grijă de câlcăie în mod continuu, ci doar atunci când pielea este foarte aspră sau chiar rănită, atunci este mai dificil să se recupereze. Și nu trebuie să uităm că este mai ușor ca o infecție să pătrundă în organism prin pielea rănită. Deci nu este doar o problemă estetică, ci și una de sănătate.

Alegeți materiale naturale

Multe probleme ale pielii picioarelor sunt, de asemenea, strâns legate de purtarea unor pantofi sau șosete nepotrivite. Alegeți să purtați pantofi din piele decât cei din materiale sintetice. Când vine vorba de șosete, cel mai bine este să evitați complet poliesterul și să folosiți doar bumbacul.

Nutriția nu numai din exterior, ci și din interior

Pielea extrem de uscată poate fi cauzată și de lipsa de vitamine. Ați inclus suficiente vitamine și minerale în dieta dumneavoastră? Asigurați-vă că aveți un aport ridicat de vitamine A, C, D, E, vitamine B sau zinc.

Dacă problema dumneavoastră se află într-un stadiu mai avansat și tratamentul la domiciliu nu mai este eficient pentru dumneavoastră, nu vă fie teamă să apelați la un specialist care să vă trateze picioarele și să vă sfătuiască cu privire la îngrijirea adecvată la domiciliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » (P) Cum îngrijim pielea îngroșată și întărită a călcâielor?