Antena Meniu Search
x

Pentru ce probleme medicale poți apela la consultații în clinica online MedLive?

Problemele de sănătate pot să apară atunci când te aștepți mai puțin, cum ar fi, de pildă, atunci când ai o zi plină la birou, când ai alte treburi importante de rezolvat sau când ești plecat în vacanță, iar vizita la specialist ar fi aproape imposibil de realizat în timp util. Pentru astfel de situații, ai la dispoziție MedLive, clinica online MedLife, acel loc unde găsești 150 medici din peste 40 de specialități medicale la doar un click distanță.

de Redactia Observator

la 30.08.2022, 07:13

Pentru ce probleme medicale poți apela la consultații în clinica online MedLive?

Practic, oriunde ești, ai medicul cu tine. Consultația online durează și se desfășoară la fel ca în cazul unei consultații în cabinet, ceea ce înseamnă că vei avea o discuție cu medicul specialist pentru realizarea anamnezei, îi vei putea adresa întrebări, iar la final vei primi recomndări de tratament și investigații suplimentare, dacă va fi cazul. Ai nevoie doar de o conexiune bună la internet și un dispozitiv electronic dotat cu cameră video și microfon pentru a beneficia de o opinie medicală la distanță.

Iată doar câteva situații în care poți apela la consilierea medicală online în clinica MedLive:

  • Pentru interpretarea analizelor sau investigațiilor imagistice

Ai primit rezultatele analizelor efectuate sau a unor investigații imagistice, precum CT sau RMN? Pentru interpretare nu mai este nevoie să te deplasezi până la clinică, ci poți discuta cu un specialist de la distanță. În urma consultației medicul îți poate recomanda un examen clinic în cabinet sau efectuarea unor investigații suplimentare.

  • Pentru second opinion

Printr-o discuție online cu medicul poți obține a doua opinie medicală în privința unui diagnostic, fără să fie nevoie să te deplasezi în alte orașe pentru a consulta un anumit medic. Mai mult decât atât, dacă locuiești în afara țării, va fi mult mai ușor să ceri părerea unui specialist care vorbește aceeași limbă cu tine, chiar dacă sunteți la mii de kilometri distanță.

  • Dacă suferi de o afecțiune cronică

Dacă ai diabet zaharat, astm bronșic, suferi de boli cardiace, boli autoimune sau alte afecțiuni cronice care trebuie ținute sub monitorizare continuă, poți salva anumite drumuri la medic înlocuind o parte dintre consultațiile obșinuite cu întâlniri online cu medicul curant.

  • Dacă ai simptome ușoare care ar putea să indice o afecțiune

Poți apela la consultații online atunci când constați prezența unor simptome ușoare care ar putea să indice anumite afecțiuni. De exemplu, în caz de inflamații ușoare sau moderate ale căilor respiratorii (tuse, congestie nazală, durere în gât), alergii sau afecțiuni dermatologice la nivelul pielii (erupții, eczeme, iritații ușoare), în cazul unor probleme digestive (constipație, vărsături, greață, dureri de stomac) poți cere opinia unui specialist în clinica online. De asemenea, te poți adresa medicului de la distanță și atunci când te confrunți cu amețeli, cefalee (durere de cap), dureri articulare sau dureri de spate.

  • Pentru evaluarea unor probleme de sănătate în curs de tratare

Urmezi un tratament pentru o afecțiune diagnosticată anterior și vrei să te asiguri că totul decurge conform planului? Sau ai întrebări în legătură cu tratamentul pe care îl urmezi? Nu e nevoie să te deplasezi în clinică pentru a discuta cu medicul, o poți face simplu și rapid de acasă, în aceleași condiții ca în cabinet, prin intermediul clinicii online.

  • Pentru consiliere în caz de călătorii

Dacă te pregătești să pleci în vacanță într-o țară exotică și nu ai idee despre ce vaccinuri trebuie să faci, întrebă unul din medicii care oferă consiliere pe medicină de călătorie în clinica online MedLive.

  • Pentru specialități care nu necesită examen clinic

Sunt anumite specialități care nu necesită un examen clinic nici atunci când consultația are loc în cabinet. În această categorie intră și consilierea în nutriție, în alăptare sau consilierea psihologică, pentru care nu trebuie să mergi fizic la medic. Dincolo economia de timp și costuri pentru transport, va fi mult mai confortabil pentru tine să discuți despre problemele cu care te confrunți dintr-un spațiu pe care îl cunoști și în care te simți bine.

Pentru oricare dintre motivele de mai sus, dar fără să te limitezi la acestea, te poți programa pentru o consultație online în cadrul clinicii MedLive fie folosind contul online MedLife din aplicație sau de pe site, fie telefonic prin Call Center apelând 021 9646 sau +4021 408 400 ori prin completarea formularului de aici https://www.medlife.ro/medlive#programare.

*În conformitate cu prevederile legale, termenul de “consultație online” reprezintă o consiliere medicală prealabilă unui consult medical de specialitate realizat în cadrul spațiilor expres autorizate în acest sens.

Articol sustinut de MedLife​.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Sanatate » Pentru ce probleme medicale poți apela la consultații în clinica online MedLive?