Antena Meniu Search
x

Video Pacienţii Covid tremură de frig în spitale. Geamurile şi uşile sunt ţinute deschise, de teama unei explozii din cauza acumulării de oxigen

Pacienţii cu COVID luptă cu boala, dar şi cu frigul din saloane. Şi asta pentru că geamurile sau chiar uşile sunt larg deschise, de teamă ca spitalele să nu sară în aer odată ce se acumulează prea mult oxigen. Rudele unor bolnavi se plâng că le au dus de acasă pături, căciuli şi haine groase. Specialiştii spun că se pot găsi soluţii ieftine şi eficiente: montarea unor senzori de oxigen.

de Redactia Observator

la 26.10.2021, 19:30

Vezi și
  • Pacienţii Covid tremură de frig în spitale. Geamurile şi uşile sunt ţinute larg deschise de teama unei explozii din cauza acumulării oxigenului

Un bătrân internat cu coronavirus în Spitalul Pantelimon din Capitală şi-a sunat fiul să se plângă că îngheaţă de frig în salon. Omul e disperat pentru că e ţinut deschis aproape continuu, chiar dacă afară noaptea sunt doar 2-3 grade.

Ruda unui pacient: Reprezentanţii spitalului le-au dat câte o pătură în plus tuturor pacienţilor. A trebuit să îi duc încă o pătură suplimentară, plus un pulover şi o căciulă. Am vorbit cu asistentele şi au spus că sunt pierderi mari de oxigen în salon şi riscăm o explozie. 

Spitalele consumă pe zi oxigen cât se consuma înainte de pandemie într-o lună

Şi în Spitalul Floreasca, ferestrele de la camera de gardă sunt ţinute deschise. Iar oxigenul din aer se măsoară din 2 în 2 ore.

Pe acelaşi subiect

Bogdan Opriţa, şeful UPU SMURD Spitalul Floreasca: Trebuie să îl menţinem cât e oxigenul în aer, 21%.

Reporter: Când depăşeşte deschideţi geamurile.

Bogdan Opriţa, şeful UPU SMURD Spitalul Floreasca: Da, observaţi şi aici acum. Stăm cu geamurile deschise. Aerisim minim 15 minute la oră.

S-a ajuns să se consume 4.000 de metri cubi de oxigen pe zi. Cât se consuma înainte de pandemie într-o lună întreagă.

Bogdan Opriţa, şeful UPU SMURD Spitalul Floreasca: Dacă nu monitorizăm pot să se atingă nişte limite extrem de periculoase

Reporter: Şi oricând poate să explodeze?

Bogdan Opriţa, şeful UPU SMURD Spitalul Floreasca: Orice este posibil. Ca să explodeze e nevoie de un arc electric: e nevoie de o flacără

La Leţcani, nu există geamuri, aşa că toate uşile sunt ţinute deschise ca să nu sară în aer spitalul modular. Şi aici pacienţii tremură în paturi.

Medic: Aici ne-am luat o măsură suplimentara de siguranță să mai avem o metoda de rezervă pe aceste butelii pentru a putea să nu punem în pericol pacienții. Consumul e foarte mare deja am reumplut după o săptămână de funcționare 

Florin Roșu, manager Spitalul de boli infecțioase Iași: Au fost variaţii din punct de vedere al temperaturii, undeva între 12 până la 28 de grade.

Autorităţile promit că vor cumpăra pompe de căldură

Adina Popa, Euronest: Temperatura scade doar uneori pe durate foarte scurte de timp în saloane, atunci când cantitatea de aer rece care intră e mult mai mare decât poate încălzi într-un interval de timp foarte scurt sistemul de încălzire.

Situaţia e aceeaşi în multe alte spitale din toată ţara.

Femeie: Era cam frig aici la parter, mai ales la parter, cam frig pentru pacienţi. Chiar era cineva pe o targă şi era şi dezbrăcat săracul, era în pijamale. Cam frig.

Bărbat: E foarte, foarte greu. Ferească Dumnezeu. Ştiu că e consum, ştiu

Raul Pătraşcu, manager Spital Timişoara: Suntem obligaţi să facem aerisiri încontinuu pentru că reţelele de oxigen sunt forjate la maxim şi altfel concentraţile de oxigen atig niveluri mari de pericol de incendiu. 

Sepcialiştii spun că o soluţie simplă ca pacienţii să nu îngheţe în salone, dar să nu existe nici riscul de explozie ar fi montarea unor senzori de oxigen în fiecare salon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Pacienţii Covid tremură de frig în spitale. Geamurile şi uşile sunt ţinute deschise, de teama unei explozii din cauza acumulării de oxigen