Pacienţii români din spitale pot solicita o a doua opinie de la doctorii din străinătate

De Redactia Observator.
Publicat: 05.03.2019, 16:39.
Actualizat: 07.03.2019, 22:37

În ultima vreme, în România a apărut un serviciu medical destinat celor care nu sunt siguri de diagnosticul pus de doctorii noştri! Astfel, contra unei sume modice, aceştia pot cere o a doua opinie specialiştilor din străinătate.

În ultima vreme, în România a apărut un serviciu medical destinat celor care nu sunt siguri de diagnosticul pus de doctorii noştri! Astfel, în mod gratuit, aceştia pot cere o a doua opinie specialiştilor din străinătate.

Dragoş Stancu este unul dintre părinţii care a apelat la a doua opinie medicală, în străinătate, pentru fiul său, în vârstă de 7 ani. După mai multe vizite la dentist, băiatului i s-a inflamat maxilarul. A mers cu el la mai mulţi doctori din România, însă fără rezultat.

Dragos Stancu: La un moment dat chiar am numărat,văzusem 16 medici şi nu aveam un diagnostic. Printr-un concurs de împrejurări am primit un diagnostic înfricoşător că are o tumoră. Din păcate, diagnosticul în România era din grav înspre mai grav.

Când şi-a dat seama că în ţară nu se va lămuri, tatăl a apelat la un consilier medical care a organizat o vizită la un spital din Turcia.

Dragos Stancu: În momentul în care am ajuns acolo se ştia cine este fiul meu,se ştia ce diagnostic are din România. Lucrurile erau foarte bine aliniate.

Medicii din Turcia au făcut investigaţii şi s-a dovedit că Matei avea doar o infecţie. Iar totul a fost simplu. Nu a fost necesar să plătească zeci de analize şi consultaţii ca în România. A găsit tot ce avea nevoie într-un singur spital.

Pentru a beneficia de o a doua opinie,un pacient nu are nevoie decât de dosarul medical. Acesta va fi preluat de către un consilier şi trimis în străinătate unde va fi evaluat de către specialişti.

Eva Pavel, consilier medical: Cheltuielile încep în momentul în care acesta intră în spital şi consumă servicii medicale şi le plăteşte în spitalul respectiv. Aş preciza că tehnologia în străinătate este mult mai avansată iar la acest capitol din păcate în România stăm puţin mai prost.

Fie că e vorba de oncologie, cardiologie sau ortopedie, pacienţii pot alege să-şi trateze afecţiunile în mai multe ţări.

Eva Pavel, consilier medical: Practic ăsta este scopul nostru,ca pacientul să se ocupe doar de problema medicală pe care o are în momentul respectiv, iar noi să le oferim suportul.

Şi tot prin programul A doua opinie, acest medic a venit din Turcia în România special să ofere sfaturi femeilor cu probleme de infertilitate.

Prof. Dr. Birol Vural: În Turcia tratez mulţi pacienţi români însă faptul că am venit aici a fost mult mai special.

De altfel, specialişti din străinătate vin periodic în România pentru a oferi consiliere gratuită.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.