Antena Meniu Search
x

Peste 3 milioane de decese cauzate de COVID la nivel mondial, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. 1 milion de morți, în doar 3 luni

Decesele cauzate de pandemia de coronavirus au depășit cifra de 3 milioane în cursul zilei de marți, arată un bilanț întocmit de Reuters. Țările din întreaga lume au demarat campanii agresive de vaccinare, chiar în timpul celui mai sever val de îmbolnăviri, în încercarea de a opri răspândirea rapidă a virusului și de a reveni la normalitate.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 06.04.2021, 15:18

bilanț coronavirus la nivel mondial
Virusul SARS-CoV-2 s-a răspândit pe tot globul în decursul unui singur an, peste 132 de milioane de persoane fiind infectate - Shutterstock
  • Pandemia de coronavirus a provocat peste 3 milioane de decese la nivel global

Decesele cauzate de COVID-19 cresc din nou la nivel mondial, în special în zonele-focar din Brazilia și India. Oficialii din Sănătate dau vina pe noile tulpini extrem de contagioase descoperite inițial în Marea Britanie și Africa de Sud, precum și pe oboseala populației în fața noilor restricții.

Potrivit calculului făcut de Reuters, pandemia de coronavirus a făcut două milioane de victime în aproximativ un an, un milion de decese fiind raportate în decursul ultimelor trei luni. Brazilia este pe primul loc în ceea ce privește numărul de persoane decedate zilnic, unul din patru decese fiind din țara sud-americană.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a atenționat asupra situației critice din Brazilia, precizând că țara este în criză din cauza numărului mare de noi infectări, sistemul medical fiind copleșit. "Într-adevăr este o situație foarte serioasă în Brazilia în acest moment, unde avem state într-o situație critică", a declarat epidemiologul OMS Maria Van Kerkhove, într-un briefing de presă de susținut joia trecută. În multe spitale, a precizat expertul, secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) sunt la capacitate de peste 90%.

Și India a raportat un nou record privind infectările, în cursul zilei de luni, fiind a doua țară ce depășește peste 100.000 de îmbolnăviri zilnice, după Statele Unite ale Americii. În cel mai afectat stat indian, Maharashtra, au fost închise mall-urile, cinematografele, barurile, restaurantele și lăcașele de cult, spitalele fiind suprasolicitate de pacienți cu COVID-19.

Pe acelaşi subiect

Europa a raportat cele mai multe decese - 1.1 milioane - Marea Britanie, Rusia, Franța, Italia și Germania contabilizând peste 60% din totalul persoanelor răpuse de boală. Statele Unite au fost cele mai lovite de pandemie, cu peste 550.000 de morți - aproximativ 19% din totalul deceselor la nivel mondial. Însă oficialii americani speră că rata de deces va scădea în perioada imediat următoare, ca urmare a campaniei agresive de vaccinare.

Circa 370 de milioane de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin până duminică, 4 aprilie, un procent de 4.75% din populația globală.

Situația epidemiologică din România - 6 aprilie 2021

Până astăzi, 6 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 983.217 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 880.429 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.231 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Bilanţul deceselor din cauza Covid-19 în România - 6 aprilie 2021

Până astăzi, 24.386 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 05.04.2021 (10:00) – 06.04.2021 (10:00) au fost raportate 196 de decese (109 bărbați și 87 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 65 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 64 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 48 decese la categoria de peste 80 de ani.

184 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 7 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 5 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 14.052. Dintre acestea, 1.466 sunt internate la ATI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Peste 3 milioane de decese cauzate de COVID la nivel mondial, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. 1 milion de morți, în doar 3 luni