Antena Meniu Search
x

Primele legume de primăvară au apărut în magazine, dar puține sunt românești

Primele legume de primăvară şi-au făcut deja apariţia pe rafturi şi pe tarabe. Trufandalele sunt apetisante, dar în hipermaketuri foarte puţine sunt româneşti.

de Redactia Observator

la 17.02.2019, 21:31

Vezi și

Primele legume de primăvară şi-au făcut deja apariţia pe rafturi şi pe tarabe. Trufandalele sunt apetisante, dar în hipermaketuri foarte puţine sunt româneşti. În pieţe, legumele sunt autohtone, dar mult mai scumpe. O salată pentru trei persoane ajunge să coste în februarie chiar şi 23 de lei.

În hipermarketuri, la raionul de fructe şi legume, rafturile s-au umplut de vedetele noului sezon. Trufandalele viu colorate, proaspete şi apetisante.

Dar în ţara noastră, sezonul legumelor de primăvară este abia la început. Iar asta se vede mai întâi pe etichetă. Cele mai multe sunt din Turcia, Spania sau Italia.

Şi preţul le spune românilor să mai aştepte. Un kilogram de roşii costă peste şase lei, o legătură de ceapă depăşeşte doi lei, iar o salată verde ne scoate din buzunar aproape patru lei.

Vrem să aflăm cât costă o salată completă de primăvară, în mijlocul lui februarie. Punem în coş legumele necesare pentru trei porţii. Adică două legături de ceapă, şase roşii, o salată verde, două legături de ridichi şi patru castraveţi. Pentru toate plătim aproape 23 de lei, adică exact cât aş fi plătit pentru o caserolă cu piept de pui.

În pieţe, preţurile sunt şi mai ridicate. Dar asta şi pentru că aproape toate legumele noului sezon sunt româneşti.

Pentru aceleaşi trei porţii de salată, în piaţă am plătit 19 lei. De data aceasta însă, n-am mai cumpărat roşii. Pentru că nici în pieţe n-au apărut cele autohtone.

Aici sunt expuse soiuri aduse din Bulgaria. Iar un kilogram ajunge să coste chiar şi 13 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Primele legume de primăvară au apărut în magazine, dar puține sunt românești