Antena Meniu Search
x

Primul caz dovedit de reinfectare cu coronavirus din lume, descoperit în Hong Kong

Cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong spun că au identificat o persoană care s-a infectat a doua oară cu coronavirus. Este primul caz dovedit de reinfectare, din lume.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 25.08.2020, 00:14

Medici la un spital din Hong Kong
Medicii din Hong Kong spun că au dovezi privind primul caz de reinfectare cu coronavirus - Profimedia Images
  • Pacientul este un IT-ist de 33 de ani.
  • El s-a îmbolnăvit din nou după 4 luni și jumătate.

Tulpini diferite de coronavirus

Conform medicilor, pacientul este un tânăr IT-ist din Hong Kong, în vârstă de 33 de ani, care a fost externat din spital în aprilie, după ce a fost declarat vindecat de coronavirus. El a fost din nou testat pozitiv la începutul lunii august, când s-a întors dintr-o călătorie în Spania.

Doctorii spun că nu este sigur dacă pacientul a fost purtător al virusului după prima sa infectare. Însă cercetătorii susţin că analizele genetice au arătat că tulpinile de virus care l-au îmbolnăvit în aprilie şi august sunt "în mod clar diferite", a transmis Radioteleviziunea din Hong Kong pe pagina sa de internet.

Pentru medicii din Hong Kong, cazul IT-istului poate fi dovada că, în unele cazuri imunitatea la coronavirus nu durează multă vreme.

"Mulţi cred că pacienţii vindecaţi de coronavirus au imunitate în faţa reinfectării pentru că cei mai mulţi au dezvoltat anticorpi. Totuşi, sunt dovezi că unii pacienţi îşi pierd această protecţie după câteva luni", spun cercetătorii din Hong Kong în studiul lor.

Alte coronavirusuri, precum gripa obișnuită, pot reinfecta oamenii, astfel că nu e o surpriză că pot fi reinfectări și în cazul SARS-CoV-2, mai spun medicii. Ei recomandă astfel pacienților care s-au vindecat să poarte în continuare mască și să respecte distanțarea socială.

”Odată ce imunitatea poate fi de scurtă durată după o infecție naturală, vaccinarea ar putea fi, de asemenea, luată în considerare pentru cei care se confruntă cu un episod de infectare”, afirmă doctorii din Hong Kong.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Primul caz dovedit de reinfectare cu coronavirus din lume, descoperit în Hong Kong