Antena Meniu Search
x

Raed Arafat explică unde se poartă masca de protecție și unde poate fi dată jos, pe stradă

Masca de protecție chirurgicală sau FPP2 va deveni obligatorie în toate spațiile frecventate de oameni, din momentul în care incidența trece de 1 la mie. Asta înseamnă că trebuie purtată pe stradă, în stații și în toate locurile în care cineva nu e singur, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 05.01.2022, 15:15

Raed Arafat explică unde se poartă masca de protecție și unde poate fi dată jos, pe stradă
- Hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că pragul de 1 la mie va crește în toate localitățile peste câteva zile. Astfel, masca va fi obligatorie în spațiile deschise și în spațiile închise din momentul în care se va publica ordinul.

Problema variantei Omicron este că e extrem de contagioasă: „asta înseamnă că este suficient să porți o discuție cu cineva care este infectat, o scurtă perioadă, și poți să fii și tu infectat. Din cauza aceasta purtatul măștii devine obligatoriu în toate spațiile deschise și închise. Excepțiile care vor fi limitate și vor fi foarte clare vor apărea în ordin”.

Întrebat dacă pe stradă se va purta masca, Arafat a răspuns: „cu excepția momentului în care ai activități individuale, da. În stația de autobuz, de metrou, pe stradă când circulă lângă tine oameni masca trebuie purtată. Activitate individuală înseamnă activitatea sportivă, singur în parc când nu ai alți oameni în jurul”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Raed Arafat explică unde se poartă masca de protecție și unde poate fi dată jos, pe stradă