Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rețete gustoase de ciorbă de miel din regunile istorice ale țării

Care este secretul ciorbei de miel perfecte? Răspunsul diferă de la o regiune la alta a ţării. Ardeiul şi lămâia, spun dobrogenii. Ba smântâna, vine răspunsul din nordul ţării.

de Redactia Observator

la 26.04.2019 , 22:47

Care este secretul ciorbei de miel perfecte? Răspunsul diferă de la o regiune la alta a ţării. Ardeiul şi lămâia, spun dobrogenii. Ba smântâna, vine răspunsul din nordul ţării. Ca să nu mai vorbim de verdeaţa specială, folosită de ardeleni. Reporterii Observator au adunat toate trucurile. Iar pentru competiţia borşului de miel au apelat şi la juraţi de seamă: Chef Cătălin Smărăndescu şi chef Nicolai Tand. 

La graniţa dintre Sibiu şi Mureş, în Valea Viilor, pregătirile pentru masa de Paşte au intrat pe ultima sută de metri.

În această parte a ţării secretul ciorbei de miel perfecte este altul.

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În Moldova i se spune hasmanţuchi, dar în Ardeal este cunoscut drept chervăl. Nu este o verdeaţă pe care o găseşti în piaţă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Carnea de miel se lasă o oră la fiert, înainte de a se adăuga legumele. Pentru ca ciorba să iasă groasă, gazda pune şi şapte gălbenuşuri de ou.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ciorba de miel este o mândrie şi pentru aromânii din Sarighiol de Deal.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Însă dobrogenii au gusturile lor specifice. Mai mult decât carnea, contează legumele.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Borşul este aproape gata, iar pentru savoare a fost transferat din oală în ceaun, pentru ca aromele să se îmbine mai bine. De acrit, se acreşte cu lămâie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Când vine vorba de dresul ciorbei cu smântână, nimeni nu-i întrece pe românii din nord-vestul ţării.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un gălbenuş de ou leagă smântâna şi făina care dau gustul specific ciorbei de aici.

Trei regiuni, trei reţete. Juriul nostru nu poate alege un câştigător. Are doar cuvinte de laudă.

Cătălin Scărlătescu, chef: Se întrece fiecare cu vecinul, cu bunica, cu mătuşa, cu sora, cu fratele. Toţi se întrec în a găti mai bine.

Nicolai Tand, chef: Când găteşti pentru familie, pentru prieteni, pentru sărbători, ca şi acuma, dragilor, mâncarea iese mult mai bună. Să aveţi un Paşte fericit, dragilor! 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Sănătate » Rețete gustoase de ciorbă de miel din regunile istorice ale țării