Antena Meniu Search
x

Rețete de post inedite cu quinoa sau alge

Tocăniţa de cartofi a bunicii şi mâncarea de urzici sunt nelipsite în aceste zile de pe mesele celor care ţin post. În Dobrogea, harnicele gospodinele au pregătit şi plăcintă cu dovleac, la desert.

de Redactia Observator

la 17.03.2019, 23:44

Vezi și

Tocăniţa de cartofi a bunicii şi mâncarea de urzici sunt nelipsite în aceste zile de pe mesele celor care ţin post. În Dobrogea, harnicele gospodinele au pregătit şi plăcintă cu dovleac, la desert. În schimb, în restaurante, preparatele tradiţionale au concurenţă mediteraneeană. Chefii vin cu tot felul de idei gustoase care fac postul mai uşor, precum caponata sau quinoa.

Nici urmă de carne, lactate sau ouă în această bucătărie, şi totuşi se simt arome îmbietoare. Din câteva legume proaspete, nuci şi mirodenii, gospodinele din Dobrogea pregătesc un festin pe cât de gustos, pe atât de sănătos. Spanacul, de exemplu, e bun chiar şi într-o reţetă simplă, şi are suficient fier cât să le dea putere credincioşilor, în post.

Cât spanacul fierbe, e timp şi pentru o plăcintă dobrogeană. reinterpretată. Nu cu brânză şi stafide, pentru că e post, ci cu dovleac şi nucă.

Cu ingrediente din America de Sud şi inspiraţie din bucătăria mediteraneeană, şi masa la restaurant poate deveni un adevărat răsfăț. Aici, spre exemplu, tradiţionala mâncare de cartofi a fost înlocuită de caponata - un ghiveci de legume sicilian cu quinoa şi năut.

Wakame - o salată de alge cu sfeclă roşie, este alternativa pentru salata cu roşii şi castraveţi.

La pensiunile din Moldova, turiştii sunt întâmpinaţi cu negresă de post, pregătită din câteva ingrediente simple.

Dar postul nu înseamnă doar abţinerea de la mâncărurile de dulce, ne amintesc preoţii. Ci şi rugăciuni şi fapte bune. La malul mării, sute de oameni au luat parte la o procesiune a icoanelor, numită „Calea Sfinților".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Rețete de post inedite cu quinoa sau alge