Rețete tradiționale preparate în note moderne la Sibiu, Capitala Europeană a Gastronomiei
Reţete vechi de la bunici sau culese din cărţi prăfuite sunt readuse la viaţă în bucătăriile din Sibiu! Este un concept nou de reintrepretare a preparatelor tradiţionale în note moderne.
Reţete vechi de la bunici sau culese din cărţi prăfuite sunt readuse la viaţă în bucătăriile din Sibiu! Este un concept nou de reintrepretare a preparatelor tradiţionale în note moderne. Bucătarii din restaurantele de top vor să ducă reţetele vechi mai departe, iar momentul ales e bun, Sibiul este acum Capitală Gastronomică Europeană.
Într-un restaurant din Sibiu, chef Daniel Joarza pregăteşte o reţetă săsească, de acum un secol: tocăniţă de iepure cu ciuperci, mamaligă şi gutui caramelizate.
Pentru început se prăjeşte carnea la foc mic. Apoi separat se fierb ciupercile cu mirodenii.
Deasupra se pune un capac din foaie de copt. Gutuile caramelizate sunt ingredientul care va aduce un plus de savoare acestui preparat.
Preparatul face parte dintr-un nou concept intitulat New-Old Transylvanian Cuisine.
Din meniul restaurantelor nu lipseşte desertul copilăriei - laptele de pasăre. Sau papanaşii fierţi făcuţi tot după o reţetă transmisă din generaţie în generaţie.
O porţie de tocăniţă de iepure costă 38 de lei, iar laptele de pasăre 15 lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰