Antena Meniu Search
x

Şase din zece români îşi fac vacanţa acasă, în special din lipsa banilor

Mai bine de jumătate dintre români nu au bani să plece într-o vacanţă. Aşa că ajung să îşi petreacă tot concediul în parcuri, la iarbă verde sau la piscinele din oraş. Situaţia nu arată mai bine nici pentru cei care îşi permit o escapadă.

de Redactia Observator

la 21.07.2019, 02:18

Mai bine de jumătate dintre români nu au bani să plece într-o vacanţă. Aşa că ajung să îşi petreacă tot concediul în parcuri, la iarbă verde sau la piscinele din oraş. Situaţia nu arată mai bine nici pentru cei care îşi permit o escapadă. 80% dintre turişti recunosc că se întorc acasă obosiţi, pentru că sunt mereu cu gândul la serviciu.

Pentru familia Dumbravă, concediul nu înseamnă vacanţe exotice sau drumeţii pe munte. Cu doi copii şi greutăţi financiare, părinţii nu-şi permit decât escapade zilnice în mijlocul oraşului. Băieţii lor n-au văzut marea niciodată.

Povestea se repetă pentru 6 din 10 români, care nu pleacă nicăieri în vacanţă. Cei care vor să simtă totuşi nisipul sub tălpi nu trebuie să bată drumul până la mare. Găsesc o plajă amenajată cu şezlonguri, locuri de joacă pentru copii şi un debarcader, pe malul Dunării, în Călăraşi.

Video:

Cei care vor să ajungă aici o pot face numai cu vaporaşul. Transferul de pe un mal pe celălalt costă cinci lei şi se face o dată la zece minute.

Tocmai de aceea, mulţi se întorc din concediu mai stresaţi şi mai obosiţi decât au plecat. Compromisul e soluţia: dacă nu vă puteţi deconecta complet de serviciu, măcar stabiliţi un interval strict de timp în care să răspundeţi la solicitări, iar în restul zilei bucuraţi-vă de vacanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Şase din zece români îşi fac vacanţa acasă, în special din lipsa banilor