Antena Meniu Search
x

Virozele, în plin sezon. Copiii, în special cei sub vârsta de 5 ani, sunt cei mai afectaţi

A crescut numărul de răceli, viroze şi alte infecţii respiratorii. Copiii, în special cei sub vârsta de 5 ani, sunt cei mai afectaţi, spun medicii, care deja nu mai fac faţă numărului mare de pacienţi.

Vezi și

A crescut numărul de răceli, viroze şi alte infecţii respiratorii. Copiii, în special cei sub vârsta de 5 ani, sunt cei mai afectaţi, spun medicii, care deja nu mai fac faţă numărului mare de pacienţi. Dacă aveţi un copil bolnav, specialiştii vă recomandă să îl retrageţi din colectivitate măcar pentru câteva zile.

Holurile de la Primiri Urgenţe sunt neîncăpătoare în această perioadă.

Tuşeşte, are o tuse puternică de câteva zile şi nu îşi revine cu niciun fel de tratament, povesteşte o mămică despre copilul ei.

ALEXANDRU COMAN, medic primar pediatru: În ultimele săptămâni, se observă o creştere puternică a fluxului de pacienţi, deci timpul de aşteptare a crescut foarte mult pentru că personalul e acelaşi ca şi acum o lună şi. Nu avem cum să facem faţă.

Vremea schimbătoare cu temperaturi scăzute dimineaţa şi mai ridicate pe parcursul zilei a dus la creşterea numărului de infecţii respiratorii.

VALERIA HERDEA, medic de familie: Dintr-o medie de consultaţii de 50-60 pe zi s-a ajuns la o medie mai mare de consultaţii şi appx 40-50% sunt viroze respiratorii. Aceste viroze respirtorii sunt însoţite şi de viroze digestive, deci vorbim de enteroviroze.

Enterovirozele debuteaza cu simptome specifice unei raceli dar vin la pachet şi cu vărsături şi dureri abdominale. 

Dacă suferiţi de o viroză sau de o infecţie respiratorie este bine să vă dezinfectaţi mâinile înainte de a intra în contact cu diverse suprafeţe pentru a nu le contamina. Dacă vă vine să strănutaţi, atunci strănutaţi aici pentru a împiedica împrăştierea microbilor. Şi nu în ultimul rând, folosiţi o mască pentru a-i proteja pe cei din jur.

În faţa infecţiilor respiratorii, românii se protejează cum pot. Fumatul, stresul, lipsa de odihnă, dieta dezechilibrată, consumul de alcool în exces pot slăbi imunitatea organismului.

Doar 4 din 10 români merg la medicul de familie și asta doar în cazul în care simptomele răcelii sau gripei nu cedează. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Virozele, în plin sezon. Copiii, în special cei sub vârsta de 5 ani, sunt cei mai afectaţi