Antena Meniu Search
x

Simptome de coronavirus. Ce trebuie să știi

Cele mai întâlnite simptome de coronavirus sunt febra, oboseala și tusea seacă. Unii pacienți pot avea dureri și înțepături, congestii nazale, dureri în gât sau diaree.

de Redactia Observator

la 19.04.2020, 17:52

Tânără cu mască sanitară pe o stradă de oraș
Simptomele de coronavirus pot fi similare cu cele ale unei răceli sau gripe - iStock by Getty Images
  • Simptomele de coronavirus nu înseamnă neapărat că ai Covid-19.
  • Unele persoane sunt asimptomatice.

Aceste simptome sunt în mod obișuit moderate și încep să se manifeste gradual. Unii oameni sunt infectați cu coronavirus, dar nu dezvoltă niciun simptom și nu se simt rău, fiind cunoscuți ca persoane asimptomatice.

Cei mai mulți dintre pacienți, aproximativ 80%, se vindecă de boală fără a avea nevoie de un tratament special.

Potrivit OMS, în general, 1 la 6 oameni care contractează Covid-19 se îmbolnăvește grav și acuză dificultăți de respirație.

Persoanele vârstnice și cele care acuză probleme medicale precum hipertensiunea arterială, probleme la inimă sau diabet sunt predispuse să se îmbolnăvească grav.

Persoanele cu febră, tuse și dificultăți de respirație ar trebui să apeleze la medic, transmite Organizația Mondială a Sănătății.

Simptome de coronavirus

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Însă aceste simptome nu indică neapărat că o persoană are Covid-19. Aceste simptome sunt similare cu ale altor boli care sunt mai frecvent întâlnite, precum răceala sau gripa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sanatate » Simptome de coronavirus. Ce trebuie să știi