Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Spitalele pentru copii, tot mai neîncăpătoare. Durata de aşteptare pentru consultaţie este şi de 3 ore, spre disperarea părinţilor: "Sistemul medical este varză"

Au dispărut cazurile de coronavirus la copii, dar spitalele de pediatrie sunt tot neîncăpătoare. Numai în Capitală, numărul micilor pacienţi s-a dublat faţă de acum o lună. Explicaţia? Unele secţii sunt rezervate exclusiv pentru pacienţii suspecţi sau confirmaţi cu Covid 19. Aşa că părinţii sunt plimbaţi de la un spital la altul sau trebuie să aştepte 3-4 ore până la consultaţie.

de Ema Schweninger

la 07.07.2021 , 20:38

Toate unităţile urgenţe şi camerele de gardă pentru copii sunt pline

La Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, coada de la triaj se întindea azi până dincolo de uşa unităţii de primiri urgenţe. Iar părinţii şi copiii continuau să vină.

Mamă: Sistemul medical este varză

Vezi și

Reporter: În câte spitale aţi încercat?

Pe acelaşi subiect

Mamă: În toate.

Reporter: La privat?

Mamă: Da, am programare în 2 săptămâni.

Reporter: Iar el are nevoie acum?

Mamă: Da, pentru că nu poate să respire când aleargă.

Mamă: Am fost la Gomoiu, a zis că e cu programare. Eu vin din provincie şi zic: astăzi? Să nu mai lipsesc în altă zi de la serviciu. Zice: mergeţi la Grigore. Am luat taxiul, am venit şi spune că nu avem alergolog. Acum nici nu ştiu încotro s-o iau.

Toate unităţile de primiri urgenţe şi camerele de gardă pentru copii sunt pline. Micii pacienţi aşteaptă chiar şi 3 ore pe un scaun până când sunt consultaţi.

Tată: S-a trezit de durere şi stăm de câteva ore din spital în spital. De la Budimex aici la Gomoiu. L-a consultat, i-a făcut analize. Au zis că nu sunt ei avizaţi, trebuie să mergem la un spital de boli infecţioase

La camera de gardă a Spitalului Victor Gomoiu vin cam 180, 200 de copii în 24 de ore. Dublu faţă de luna trecută.

Diana Ionescu, director medical Spitalul Gomoiu: Foarte multe pneumonii, pneumnii cu condensare, unele din ele cazuri foarte grave. Probabil că s-a schimbat patologia, s-a schimbat adresabilitatea, de un an şi jumătate trăim alte condiţii

O femeie se afla în sala de aşteptare de la Spitalul Gomoiu de o oră, disperată pentru că băiatului ei i-a apărut o erupţie pe piele şi niciun medic nu reuşeşte să îl ajute. Întâi a mers la spitalul din Giurgiu, apoi la Victor Babeş în Capitală dar medicii i-au spus că tratează doar cazuri COVID. S-a dus apoi la o clinică privată şi la Bagdasar Arseni.

Reporter: De câte ore sunteţi în Bucureşti?

Părinte: De la 8. Acum e 12. Am mers pe jos, cu tramvaiul, cu treoleul, mă dor picioarele de nu mai pot. Cred că mai aşteptăm o oră că mai sunt 4 copii în faţă şi e un singur medic

Nu doar unităţile de primiri urgenţe sunt pline ci şi celelalte secţii. Astfel că doctorii îi direcţionează uneori pe copiii care ajung la camera de gardă şi au nevoie de internare către alte spitale din Capitală. Pentru a nu supraaglomera primirile urgenţe, părinţii sunt sfătuiţi să ia legătura cu medicul de familie la primele semne de boală ale copiilor.

Ema Schweninger Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Sănătate » Spitalele pentru copii, tot mai neîncăpătoare. Durata de aşteptare pentru consultaţie este şi de 3 ore, spre disperarea părinţilor: "Sistemul medical este varză"