Antena Meniu Search
x

Video Spitalul de Psihiatrie din Sibiu le-a amenajat medicilor care suferă de burnout o sală de fitness: "Mai eliberăm stresul acumulat pe parcursul zilei"

Tot mai mulţi medici suferă de burnout, starea de epuizare tot mai des întâlnită în această perioadă de pandemie. Pentru a-i ajuta să treacă mai usor peste această problemă, Spitalul de Psihiatrie din Sibiu a amenajat pentru angajaţii săi o sală de fitness, unde medicii şi asistenţii scapă de stres făcând mişcare.

de Redactia Observator

la 03.11.2021, 10:14

Vezi și

Diana Vulea este medic rezident la spitalul de Psihiatrie. A resimţit şi ea efectele sindromului de burnout. Aşa că îşi încarcă bateriile mergând la sală.

Diana Vulea, medic rezident Spitalul de Psihiatrie din Sibiu: E de datoria fiecăruia să găsim mijloace prin care să mai eliberăm stresul acumulat pe parcursul zilei, să găsim metode prin care să ne relaxăm şi să ne reconectăm cu noi înşine pentru a face faşă acestor situaţii dificile.

Cursuri de Zumba săptămânale pentru medici

Andrei Belu este infirmier şi lucrează în secţia covid a spitalului. Încearcă să scape de stres şi de epuizare trăgând de fiare la noua sală de sport.

Pe acelaşi subiect

Andrei Belu, infirmier Spitalul de Pshihiatrie Sibiu: Aici mă relaxez foarte mult, îmi place forte mult sportul, fac sport de mic. Am făcut şi handbal, fotbal, şi acum fitness. 

Cadrele medicale pot găsi aici bandă de alergat, biciclete, stepper, iar săptamânal antrenoarea Loredana Botea le predă cursuri de Zumba.

Loredana Botea - instructor zumba: Este foarte bună, inclusiv nu-i mai văd aşa de anxioşi, nu-i mai văd atât de trişti, cu povara pe umărul lor. Îi văd mult mai tonici, aşa aş putea spune.

Dr. psihiatru Ciprian Bacila, dir. Medical Spitalul de Pshihiatrie ''dr. Gheorghe Preda'' Sibiu: Sindromul de burnout se poate asocia cu stresul cronic, cu starea de epuizare, cu insatisfacţia faţă de activitatea desfăşurată la locul de muncă şi nu în ultimul rând, cu sentimentele de inuitiliate. Ca simptome în stadiile incipiente putem vorbi de cefalee, oboseală, rezilienţă scăzută şi labilitate afectivă şi conflicte interpersonale la locul de muncă.

Deocamdată, sala de fitness este folosită doar de personalul medical. Atunci când situaţia sanitară o va permite, vor putea merge acolo şi pacienţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Spitalul de Psihiatrie din Sibiu le-a amenajat medicilor care suferă de burnout o sală de fitness: "Mai eliberăm stresul acumulat pe parcursul zilei"