Antena Meniu Search
x

Streinu-Cercel, despre scenariul limitării circulației în România: ”Suntem destul de aproape”

Șeful Institutului Matei Balș afirmă că România este ”destul de aproape” de scenariul limitării drastice a circulației în România.

de Redactia Observator

la 20.03.2020, 21:06

Vezi și
  • Vârstnicii ar trebui să rămână acasă până la 10 săptămâni.
  • Izolare și pentru persoanele cu afecțiuni.

Șeful Institutului Matei Balș afirmă că România este ”destul de aproape” de scenariul limitării drastice a circulației în România. Invitat în platoul Observatorului orei 19.00, Adrian Streinu-Cercel a spus că persoanele cu vârstele de peste 70 de ani ar trebui să rămână la domiciliu pentru o perioadă de până la 10 săptămâni, pentru a se proteja împotriva răspândirii coronavirusului.

În intervenția sa la Observatorul orei 19.00 cu Alessandra Stoicescu, Adrian Streinu-Cercel a vorbit și despre scenariul dintr-un document-proiect apărut luni în public, în care se afirma despre limitarea drastică a circulației în România.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Șeful Institutului Matei Balș a transmis că, într-o analiză făcută la institutul său, se constată că România este în faza de debut a transmiterii local-comunitare a coronavirusului. Adrian Streinu-Cercel a afirmat că persoanele peste 70 de ani ar trebui să stea la domiciliu până la 10 săptămâni.

(Alessandra Stoicescu): Deci, să stea acasă cei de peste 70 de ani, clar, să nu mai iasă deloc, 10 zile, 20 de zile, cât va fi nevoie...

(Adrian Streinu-Cercel): Și mai mult! Până la 10 săptămâni!

(Alessandra Stoicescu): Până la 10 săptămâni.

(Adrian Streinu-Cercel): Și, atenție, ”și menținerea până la sută la sută a funcționalității infrastructurii fizice”. Asta trebuie asigurată nolens volens!

(Alessandra Stoicescu): Și nu suntem departe de restricții pentru noi toți, cu menținerea activității economice.

(Adrian Streinu-Cercel): Exact!

Alessandra Stoicescu): Altfel, riscăm să ajungem în scenariul negru, cu zeci de mii de cazuri?

(Adrian Streinu-Cercel): Nu știu câte! Deja, când moare cineva de-al tău, nu mai contează dacă e a zecea mie sau primul!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Streinu-Cercel, despre scenariul limitării circulației în România: ”Suntem destul de aproape”