Antena Meniu Search
x

Video Studiu: Frica de spital, la români, mai mare decât de COVID-19

Românii par să se teamă mai tare de vizita la spital decât de infectarea cu coronavirus. Aceasta este concluzia unui studiu realizat recent de o organizaţie din domeniul sănătăţii. Studiul explica şi de ce aproape jumătate dintre români au acasă un stoc consistent de medicamente pentru gripă şi răceală. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 11.12.2020, 15:13

Vezi și
  • 80% dintre cei care au răspuns chestionarului au declarat că au încredere în sfaturile medicilor.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

70% dintre respondenți au spus că se tem mai degrabă de faptul că ar putea ajunge să fie internați într-un spital decât de riscul de a se infecta cu virusul SARS-CoV-2, în timp ce jumătate dintre cei care au răspuns chestionarului au spus că se tem de consecințele pe care eventuala infectare cu coronavirus le-ar putea avea asupra stării lor de sănătate ulterioară.

30% dintre românii chestionați au spus că se tem că ar putea lipsi asistența medicală în momentul în care s-ar îmbolnăvi, așa că și-au cumpărat și medicamente. Jumătate dintre cei care au răspuns chestionarului au acasă medicamente pentru viroze și gripe, însă medicii atrag atenție să nu le folosească fără să consulte specialistul. 

80% dintre cei care au răspuns au declarat că au încredere în sfaturile medicilor, iar 30% cred că în următorul an viața va reveni la normal. 

Scădere a cazurilor noi de Covid-19, dar record la ATI

Până astăzi, 11 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 545.567 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

443.168 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.460 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

13.116 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Studiu: Frica de spital, la români, mai mare decât de COVID-19