Antena Meniu Search
x

Suedia și Germania recomandă vaccinul AstraZeneca persoanelor de peste 65 de ani

După Belgia și Franța, alte două țări Suedia și Germania au anunțat că recomandă vaccinul celor de la AstraZeneca/Oxford persoanelor de peste 65 de ani. Serul nu era până acum recomandat, autoritățile locale argumentând date științifice insuficiente din partea laboratorului anglo-suedez, relatează Le Figaro.

de Georgiana Dulgheru

la 04.03.2021, 17:20

Suedia și Germania recomandă vaccinul AstraZeneca persoanelor de peste 65 de ani
- Getty Images
  • Europa își schimbă strategia de vaccinare
  • Vaccinul AstraZeneca/Oxford a fost primit cu scepticism de foarte multe țări
  • Milioane de doze de vaccin au rămas nefolosite

Autoritatea germană de vaccinare va recomanda vaccinul AstraZeneca și pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani. Recomandarea ar permite o accelerare a vaccinării, scrie Frankfurter Allgemeine. Și cancelarul Angela Merkel spunea că Germania va autoriza vaccinul AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani. De asemenea, intervalul dintre administrarea a două doze ar putea fi prelungit, în așa fel încât să fie vaccinate mai multe persoane.

Citește și:

Astrazeneca este vaccinul cu cea mai scăzută rată de administrare la nivelul Uniunii Europene. Frecvenţa efectelor secundare şi teama că ar fi mai puţin eficient decât serurile produse de Pfizer şi Moderna au făcut ca milioane de doze să rămână în depozite. Cu o rată de vaccinare sub aşteptări, mai multe state schimbă protocolul de administrare. Inclusiv România.

Merkel: Germania se aproprie cu precauție de redeschidere

Germania intră într-o nouă etapă a pandemiei în care este posibilă o redeschidere etapizată a societății, a anuțat Angela Merkel, potrivit Reuters. Cancelarul german a avertizat însă că autoritățile pot impune noi restricții dacă numărul infecțiilor scapă de sub control. 

Săptămâna viitoare vor fi ridicate noi restricții, se deschid magazinele, dacă infecțiile rămân sub 50 la 100.000 de locuitori pe durata a 7 zile. Următoarele etape includ redeschiderea muzeelor, a teraselor și a sălilor de sport. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Suedia și Germania recomandă vaccinul AstraZeneca persoanelor de peste 65 de ani