Tinerii aflați în izolare sunt afectați de anxietate
Izolarea are din ce în ce mai multe efecte negative asupra tinerilor. În urma unui studiu realizat de un psiholog reiese că aceştia sunt afectaţi emoţional şi aleg să îşi petreacă excesiv timpul în online. O altă problemă o reprezintă nefericirea şi anxietatea, care îşi fac apariţia cu uşurinţă. Mulţi dintre ei au tulburări de somn şi au deprins obiceiuri nocive, precum tutunul sau alcoolul.
- Psihicul tinerilor are de suferit, în perioada izolării
- Specialiștii recomandă diversificarea activităților
Studiul a urmărit comportamentul fizic, dar şi emoţional al tinerilor cu vârste între 18 şi 25 de ani. Sondajul a fost realizat online, în perioadă sărbătorilor pascale, şi au participat peste o mie de respondenţi.
MIHAI COPĂCEANU, psiholog - Jumătate din aceşti tineri, de 50%, au declarat că mănâncă mai mult decât de obicei şi 17% chiar s-au îngrăşat cu 5 kilograme.
Pe lângă chestionarele legate de vicii, liceeni şi studenţii au fost întrebaţi ce părere au despre şcoala online.
MIHAI COPĂCEANU, psiholog - 66% dintre tineri au zis că există o formă de educaţie online însă, cu toate acestea, 35% au declarat clar şcoala este un dezastru în ceea ce priveşte educaţia online. Iar mulţi dintre ei sunt speriaţi cu privire la ce se întâmplă pe viitor, cum dau bacalaureatul.
Studiul demonstrează că aproape jumătate dintre tinerii chestionaţi se simt nefericiţi în izolare şi chiar au început să ia medicamente, iar o treime dintre ei consideră că se enervează mult mai uşor.
MIHAI COPĂCEANU, psiholog - Să-şi păstreze mintea ocupată, să facă orice fel de activitităţi care-i provoacă, de la învăţatul unei limbi străine până la un business online.
Realizatorul studiului este convins ca după încheierea crizei vom avea tineri cu multe dependenţe.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰