Antena Meniu Search
x

Un spray nazal creat de cercetătorii americani ar putea ajuta în combaterea coronavirusului

Cercetătorii americani ar putea veni cu o completare pentru vaccinul împotriva coronavirusului. Aceştia susţin că efectele secundare ar putea fi chiar şi mai reduse ca cele ale viitorului vaccin.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 02.12.2020, 14:13

Efectele secundare ar putea fi mai mici decât în cazul vaccinurilor
Cercetătorii americani lucrează la un spray nazal care să protejeze împotriva Covid-19 - Profimedia Images
  • Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania lucrează la un spray nazal care să protejeze împotriva Covid-19
  • Efectele secundare ar putea fi chiar mai mici decât cele ale vaccinurilor

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania lucrează la un spray nazal care să protejeze împotriva Covid-19. Încercarea acestora este în parteneriat cu compania de biotehnologie Regeneron.

Cercetătorii americani susţin că efectele secundare ar putea fi chiar mai mici decât cele ale vaccinurilor, potrivit mediafax.ro, citând surse Le Figaro.

Cum funcţionează spray-ul nazal

Metoda se bazează pe introducerea prin nas şi gât a materialului genetic în anumite celule, care ar avea drept răspuns producerea de anticorpi puternici, pentru a împiedica contaminarea cu coronavirus.

''Avantajul abordării noastre este că nu este nevoie să aveţi un sistem imunitar competent pentru ca acest lucru să fie eficient'', a spus profesorul James Wilson, coordonatorul proiectului.

Testat în prezent pe animale, spray-ul nazal ar putea proteja de noul coronavirus timp de aproximativ şase luni, pentru o singură doză, estimează omul de ştiinţă. Universitatea din Pennsylvania şi Regeneron vor să-şi finalizeze testele pe animale până în luna ianuarie, înainte de a solicita testarea pe oameni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Sanatate » Un spray nazal creat de cercetătorii americani ar putea ajuta în combaterea coronavirusului