"Zeci de copii mici au murit în SUA". Avertisment pentru părinții care le dau copiilor mici după ureche medicamente pentru răceală
Medicul român Mihai Craiu îi avertizează pe părinții care le dau copiilor mici medicamente pentru tuse și răceală fără să consulte specialistul că se expun unor riscuri mari.
Peste 40 de decese au fost raportate la copii mici, în SUA, ca urmare a utilizării excesive și a supradozării, transmite Mihai Craiu. Sfaturile medicului Mihai Craiu au fost publicate pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii, în condițiile în care pandemia îi afectează și pe copii, iar sezonul răcelilor se apropie, potrivit Mediafax.
„Mulți copii răcesc acum, când a scăzut semnificativ temperatura... Când ar trebui să ne impacientăm în fața unui copil mic (cu vârstă sub 5 ani) care tușește și are febră?... Aș reveni cu o mare rugăminte adresată părinților: nu mai administrați "coktailuri" de siropuri antitusive și antihistaminice copiilor care au răceli banale”, este mesajul medicului român.
Zeci de copii mici au murit după ce au luat cantități mari de medicamente pentru răceală
Mihai Craiu citează statistici din SUA care arată că zeci de copii mici au murit după ce au luat cantități mari de medicamente. „Semnalul trebuie tras, deoarece un sondaj recent, printre părinții americani, arată că aproape jumătate din aceștia au dat copiilor lor CCM (cough and cold medication - medicamente pentru tuse și răceală). Peste 40 de decese au fost raportate, la copii mici, în SUA, ca urmare a utilizării excesive și a supradozării accidentale sau voluntare a acestor CCM”, mai anunță Mihai Craiu.
Medicul Craiu mai spune că autoritățile americane interzic utilizarea CCM ca automedicație, în special la copiii cu vârstă sub 4 ani. Aceste medicamente sunt etichetate cu această avertizare, chiar de către producători, precizează medicul român.
Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții în tratarea copiilor de răceală
Este foarte important ca, în momentul în care copilul este răcit, părintele să nu îi administreze medicamente fără să consulte medicul. De asemenea, părinții au tendința să îmbrace copiii cu haine exagerat de groase, să le administreze antitermice în exces și să apeleze la leacuri precum șosetele cu oțet și frecția cu alcool. Toate acestea reprezintă practici incorecte, pe care medicii pediatri nu le încurajează, transmite clinica Regina Maria
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰