Antena Meniu Search
x

Concluzie-şoc! 10 din cei 30 de copii şi tineri ucişi de rujeolă în România au luat boala DIN SPITALE

Institutul de Sănătate Publică a ajuns la concluzia că 10 din cei 30 de copii şi tineri răpuşi de rujeolă au luat boala din spitale. Este haos în spitalele din Capitală şi din ţară, iar unităţile sanitare sunt sufocate de pacienţi.

Vezi și

Institutul de Sănătate Publică a ajuns la concluzia că 10 din cei 30 de copii şi tineri răpuşi de rujeolă au luat boala din spitale. Este haos în spitalele din Capitală şi din ţară, iar unităţile sanitare sunt sufocate de pacienţi.

În camerele de gardă ale spitalelor de copii din Capitală, măsurile de izolare sunt aproape inexistente. Reporterii Observator au filmat cu o cameră ascunsă cum se consultă copiii chiar la Spitalul de Boli Infecţioase Victor-Babeş din Capitală. După o simplă perdea, în timp ce încăperea era plină de pacienţi. Virusul se poate transmite foarte uşor, avertizează medicii.

Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase:

Foarte repede dacă eşti aproape şi dacă n-ai făcut formă de boală. Un contact care să fie foarte clar, nu vorbim de 10 secunde, dar da, se poate întâmpla, trebuie să facem izolare pentru a nu se transmite de la un copil la altul.

De la izbucnirea epidemiei s-au înregistrat peste 7.300 de îmbolnăviri şi 30 de decese cauzate de rujeolă. 10 dintre cei ucişi de boală, au luat virusul din spital. Reporterii Observator au intrat în vorbă cu părinţii care vin cu teamă la spital.

Discuţie reporter - părinte:

- Da, e un risc, nu ştiu ce să vă spun... aveţi de ales, o ţineţi acasă sau o aduceţi aici şi pleacă cu...

- Păi şi dumneavoastră ce faceţi? Cum vă protejaţi?

- Nu ştiu, să-i pun o mască.

- Eu am vaccinat-o, iar acum de la grădiniţă îi apar nişte pete. Am fost cu ea nu ştiu la câţi medici şi nimeni nu ştie diagnosticul şi mă plimbă dintr-un spital în altul.

Maria Rohnean, reporter Observator:

Ce ştim sigur până acum este că spitalele, mai ales cele de boli infecţioase, au proceduri stricte în cazul pacienţilor cu boli care se transmit foarte uşor. Nimeni nu poate spune însă dacă acestea sunt şi respectate, atât de către medici, dar mai ales de pacienţi.

Medicii încearcă să-i controleze pe aparţinători, rareori cu succes.

Gheorghe Enache, medic primar Spitalul Victor-Babeş:

Mai ales în perioada aceasta mai călduroasă, a rămâne într-un salon, pentru un părinte este foarte greu, pentru că e vorba de suportabilitatea temperaturii, şi-atunci uneori mamele iau copiii în braţe, se plimbă pe culoar, încearcă să iasă şi din pavilion.

Una dintre cele mai grave situaţii este la Braşov. Numărul pacienţilor care ajung la spital cu rujeolă creşte alarmant, iar medicii iau măsuri disperate.

Ramona Ionescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Braşov:

Vom extinde sectia de pediatrie, vom elibera jumatate din etaj, vom extinde. La raport păreau să fie 64 de cazuri.

Braşovul este unul dintre judeţele cu cea mai scăzută rată a vaccinării, 70%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Concluzie-şoc! 10 din cei 30 de copii şi tineri ucişi de rujeolă în România au luat boala DIN SPITALE