Antena Meniu Search
x

10 materiale naturale pe care le poți folosi în decorul casei

De-a lungul timpului, conceptul de decorare a locuinței a suferit nenumărate modificări. Unele tendințe au rămas, în vreme ce altele s-au estompat sau au dispărut complet din vizorul designerilor de interior. S-au păstrat, însă, ideile de decorare simplistă, cu accente care pun naturalețea în lumina reflectoarelor. În acest sens, unele materiale au dovedit că pot trece, cu succes, proba timpului. Printre acestea:

de Redactia Observator

la 04.08.2020, 13:31

Travertinul

Este probabil materialul natural cel mai utilizat în cadrul locuințelor. Folosit atât la interior, cât și la exterior, travertinul poate fi folosit atât în forma sa brută, poroasă, cât și în forma chituită. Folosirea de travertin pentru interior a revoluționat complet lumea decorațiunilor interioare și este întâlnit astăzi la trepte, contratrepte, scări, podest, placări ceramice pentru pardoseli, blaturi pentru baie și bucătărie, lavoare sau alte tipuri de accesorii din piatră naturală. 

10 materiale naturale pe care le poți folosi în decorul casei

Lemnul

În toate formele sale, lemnul reprezintă unul dintre cele mai speciale materiale ce pot fi folosite pentru decorarea locuinței. Lemnul este utilizat pentru mobilă modulară sau diferite accesorii, ca parchet sau lambriu, fiind incredibil de adaptabil. Tratat împotriva dăunătorilor și ignifugat, lemnul oferă beneficii speciale, atât prin rezistență și durabilitate, cât și prin estetic.

Marmura

Deși face parte din categoria generică denumită piatră naturală, marmura este un material aparte. Ea nu are porozitatea travertinului și nici duritatea granitului, însă are rezistență ridicată și un aspect deosebit și unic. Marmura se folosește pentru placări ceramice sau acoperiri, pentru glafuri, trepte sau contratrepte și diferite blaturi de bucătărie sau baie.

10 materiale naturale pe care le poți folosi în decorul casei

Granitul

Este un material cu duritate foarte mare și rezistentă sporită în timp. Granitul nu se zgârie, nu se sparge cu ușurință și rezistă, cu succes, la substanțele chimice folosite pentru curățare. Granitul lustruit este folosit pentru pardoseli și blaturi, având o frumusețe aparte, unică, ce nu poate fi copiată.

Stuful

Deși poate părea surprinzător, stuful este foarte folosit, de câțiva ani încoace, pentru decorarea caselor sau chiar pentru crearea unor zone speciale de relaxare. El oferă un aspect deosebit care conduce cu gândul la vacanță, fiind folosit cu precădere în zonele din sudul și sud-estul țării.

Lâna

Reprezintă unul dintre cele mai frumoase elemente de decorare, din gama produselor naturale. Lâna este folosită pentru covoare sau acoperiri diverse, având nu doar rol estetic, ci și funcțional, pentru că menține foarte bine temperatura corpului.

Piatra de râu 

Este o alegere excelentă pentru delimitarea zonelor de trafic sau chiar pentru realizarea diferitelor tipuri de decorațiuni, atât la interior cât și la exterior. Piatra poate fi folosită în stare brută sau poate fi protejată cu ajutorul unei hidroizolații, atunci când are rol constructiv.

Bambus

Din ce în ce mai multe decorațiuni pentru casă și grădină prezintă bambusul ca pe un material cu adevărat excepțional. Bambusul este ușor, dar rezistent, iar folosirea sa reduce foarte mult impactul asupra mediului a materialelor sintetice.

Bumbacul

Este un material folosit pentru decorațiuni, iar implicațiile sale sunt cu adevărat speciale, axându-se, cu precădere, pe decorațiuni din zona textilelor. Huse pentru canapele sau perne decorative sunt doar două exemple de decorațiuni din bumbac, ce pot schimba aspectul unei case, în mod natural.

Nisipul

Poate fi folosit pentru decorarea unor zone ale casei, dar și pentru spațiile exterioare. Nisipul este un excelent stimulent senzorial, oferind o senzație specială de relaxare.

Toate aceste materiale pot fi combinate astfel încât rezultatul final să ofere un plus de confort, însă fără a folosi materiale prelucrate în mod intruziv sau obținute în urma unor procedee artificiale. Materialele naturale oferă nu doar o întoarcere la rădăcini ci și o simplitate și un rafinament pe care oricine și l-ar dori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » 10 materiale naturale pe care le poți folosi în decorul casei