Antena Meniu Search
x

12 vânători din zona Fălticeniului au mâncat dintr-un mistreț cu trichineloză, de poftă

Decizie neinspirată a unor vânători din zona municipiului Fălticeni. Bărbații au aflat că ar putea fi infestați cu trichineloză, după ce au consumat din carnea unui mistreț proaspăt împușcat, înainte de a trimite mostre la analiză.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 28.11.2019, 22:52

12 vânători din Suceava au mâncat dintr-un mistreț cu trichineloză, de poftă
De nerăbdare, vânătorii au mâncat din porcul mistreț înainte de a trimite mostre la analiză - Profimedia Images

Decizie neinspirată a unor vânători din zona municipiului Fălticeni. Bărbații au aflat că ar putea fi infestați cu trichineloză, după ce au consumat din carnea unui mistreț proaspăt împușcat, înainte de a trimite mostre la analiză.

Cei 12 vânători din Fălticeni, Dolhasca, Preutești și Dolhești au ieșit la o partidă de vânătoare miercuri după-amiaza, pe 27 noiembrie, pe teritoriul Fondului de vânătoare 61 din Valea Poienii (zona orașului Dolhasca), aparținând A.J.V.P.S. Suceava.

După ce au împușcat un porc mistreț, bărbații au decis să consume o parte din pradă, de nerăbdare, fără a aștepta analizele de laborator de la Direcția Sanitar Veterinară Suceava.

Potrivit cronicadefalticeni.ro, a doua zi mistrețul a fost diagnosticat cu trichinoză.

Specialiștii laboratorului din Suceava au identificat două probe pozitive la mistreț pentru trichinella spiralis, parazitul care produce boala cunoscută sub denumirea de trichineloză.

Vânătorii au aflat vestea a doua zi

Conform sursei citate, vânătorii au fost identificați și apoi anunțați în cursul acestei zile cu privire la rezultatul analizei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Doi dintre vânători sunt din Fălticeni, iar ceilalți zece din orașul Dolhasca și din comunele Preutești, Udești și Dolhești.

Dănuț Corneanu a precizat că parazitul Trichinella spiralis poate fi letal omului, dacă gradul de infestare al cărnii de porc mistreț este foarte ridicat. Parazitul poate produce tulburări digestive și dureri musculare atunci când gradul de infestare este minor.

Veterinarii avertizează că animalele infestate cu trichinella nu dau semne de boală, iar atât parazitul cât şi larvele acestuia nu se văd cu ochiul liber.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » 12 vânători din zona Fălticeniului au mâncat dintr-un mistreț cu trichineloză, de poftă