Antena Meniu Search
x

16 dintre răniţii din Colectiv au ajuns în spitale din Europa

16 dintre răniţii din Colectiv au ajuns în spitale din Belgia şi Olanda. Şi alţi doi au plecat, acum câteva ore, spre Austria. Medici din ţară şi din străinătate se luptă pentru a-i ţine în viaţă

Vezi și

16 dintre răniţii din Colectiv au ajuns în spitale din Belgia şi Olanda. Şi alţi doi au plecat, acum câteva ore, spre Austria. Medici din ţară şi din străinătate se luptă pentru a-i ţine în viaţă

Ora trei dimineaţa. Pe o ceaţă deasă, la lumina farurilor, zeci de medici şi pompieri se împart între ambulanţe şi aeronavele Spartan. 16 pacienţi urmează să plece către spitale din străinătate.

Opt victime au fost trimise în Olanda. Medicii de acolo i-au împărţit între Spitalul Crucii Roşii din Beverwijk, Spitalul Maasstad din Rotterdam şi Spitalul Martini din Groningen.

Doi oameni, însă, un bărbat şi o femeie care au ajuns în Olanda au pierdut lupta pentru viaţă. Cristian Florin Popescu, bodyguardul de la colectiv şi italiancă de doar 20 de ani.

Alţi opt oameni au plecat, azi-dimineaţă, spre Belgia. Toţi au ajuns la Spitalul Militar din Bruxelles în viaţă. În această după-amiază, doi pacienţi au fost trimişi în Austria. Avionul a decolat de pe Aeroportul Băneasa.

Printre răniţii care au fost transportaţi în Belgia este şi Pavlos, copilul-erou care s-a întors în foc ca să-şi salveze prietenul imobilizat în scaunul cu rotile. Pe Mihai.

Încă un bărbat, care era internat la Spitalul Bagdasar-Arseni, a plecat aseară la Tel Aviv, în Israel. Acolo unde este internată, de câteva zile, şi Teodora Maftei, jurnalista de 36 de ani care îi fotografia pe băieţii de la Goodbye to Gravity atunci când a izbucnit incendiul.

Îndurerate, familiile unora dintre răniţi s-au revoltat, în faţa spitalelor. Ar fi vrut ca medicii să facă ceva mai mult pentru soţii, fraţii sau prietenii lor. Să ceară mai repede ajutor Comisiei Europene. Autorităţile au făcut, însă, tot ce au putut. Pentru mulţi dintre pacienţi, numai o minune ar mai putea rezolva ceva.

19 răniţi din Colectiv sunt acum în mâinile medicilor din străinătate. Alţii ar putea pleca din ţară, zilele următoare. Două echipe din Norvegia şi Finlanda au ajuns, astăzi, la Spitalul Unuiversitar din Bucureşti ca să evalueze starea pacienţilor. Şi alţi medici, din Franţa, vor ajunge la noi în ţară, mâine. Nu sunt singurii solidari cu drama noastră naţională.

În prezent, în spitalele din România, mai sunt 104 victime. 45 dintre ei sunt la limita între viaţă şi moarte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » 16 dintre răniţii din Colectiv au ajuns în spitale din Europa