200 de lei punga. Sângele pentru operaţii era negociat la Craiova ca la piaţă
La Centrul de Transfuzii din Craiova, sângele era vândut ca la piaţă. 200 de lei punga, în timp ce în spitale pacienţii aşteptau şi o săptămână să fie operaţi.
La Centrul de Transfuzii din Craiova, sângele era vândut ca la piaţă. 200 de lei punga, în timp ce în spitale pacienţii aşteptau şi o săptămână să fie operaţi. Avem dovada filmată că un asistent a transformat criza în afacere. Un investigator sub acoperire a negociat cu el, i-a băgat în buzunarul halatului bani, iar imaginile au fost făcute publice.
- A venit un donator, am luat fişa de la fişier, după care, când am vrut să-l înţep pentru analize, a spus că suferă de o boală. Şi i-am zis că nu poate dona. Şi dacă putem să-l ajutăm cumva.
- Ce aveţi aici?
- Ţigările şi nişte bani, care nu ştiu cum au ajuns acolo.
- A jucat 14 lei la Loto şi a devenit milionar în euro!
- Antidepresive puternice se comercializează la liber, pe internet şi sunt la mare căutare printre români
- O mamă s-a revoltat: fiul ei poartă în ghiozdan, la şcoală, jumătate din greutatea lui! Inspectorii au început...
- Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, despre cele peste 20 milioane de euro cheltuite de Iohannis pe avioane...
- Marcel Ciolacu vine astăzi la 19:30 la Observator. Adresează-i o întrebare
E asistentul medical de la Centrul de Transfuzii din Craiova, prins în flagrant, când a vândut sânge pe bani. 200 de lei punga, pentru un pacient care aştepta să intre în operaţie. Nu ştia că are în faţă un investigator sub acoperire. Negocierea a avut loc în luna martie şi, tot atunci, asistentul şi o funcţionară care îi trimitea clienţi au fost reţinuţi.
Sunt arestaţi la dominiciu într-un dosar de luare de mită. Vindeau o pungă cu sânge pe "două bastoane", adică două bancnote de o sută de lei.
Cumpărător: E bine două bastoane ?
Asistent medical: Da, da, da! Cât ai matale, nu-ți…
Percheziţiile în centru au fost făcute la scurt timp după ce, în Spitalul Municipal din Craiova, doi pacienţi au murit după transfuzii. Grav este că scandalul a scăzut dramatic numărul donatorilor. Au fost situaţii când operaţiile au fost amânate chiar şi o săptămână din această cauză. Centrul din Craiova ar avea nevoie de cel puţin o sută de donatori pe zi, ca să acopere necesarul de sânge din spitale.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰