Antena Meniu Search
x

Curs valutar

250.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral în minivacanţa de Sfânta Maria

250.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral în minivacanţa de Sfânta Maria. Însă doar cu noroc şi mulţi bani mai pot găsi o cameră liberă, chiar dacă preţul unei nopţi de cazare la hotel ajunge şi la o mie de euro.

de Redactia Observator

la 13.08.2018 , 21:26

250.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral în minivacanţa de Sfânta Maria. Însă doar cu noroc şi mulţi bani mai pot găsi o cameră liberă, chiar dacă preţul unei nopţi de cazare la hotel ajunge şi la o mie de euro. Trenurile spre litoral sunt şi ele pline. Iar hotelierii şi patronii teraselor se aşteaptă la cele mai mari încasări din toate timpurile.

Pe litoral, nici nu mai contează ce zi a săptămânii e. De luni până duminică, aglomeraţia e aceeaşi. Pe plajă stau înghesuite şezlongurile, iar în apă, abia mai e loc. De miercuri, va fi şi mai aglomat. Sunt aşteptaţi 250.000 de turişti. Administratorii plajelor vor suplimenta numărul de şezlonguri.

Răzvan Chitan - administrator plaja: "La patru dimineaţa dacă vin, prind în primul rând. Dacă vin pe la un 7.30-8.00, deja în rândul cinci. Un şezlong - 25 de lei. Au inclus umbrelă, masă, saltea şi o să mai aducem."

Vezi și

În aşteptarea valului de turişti, barurile au făcut stocuri cu bere rece şi brumată. Un pahar costă 5 lei.

Se va munci la foc continuu şi în bucătăriile restaurantelor. 2000 de porţii pe zi vor fi servite doar în una din locaţiile împinge-tava. În medie, fiecare turist va lăsa 20 de lei. Asta înseamnă vânzări de 40.000 de lei pe zi.

Cele mai căutate sunt mâncărurile tradiţionale. Sărmăluţe, tochitură şi ostropelul de pui.

Vasile Chirondojan - proprietar autoservire: "Fluxul pe care îl avem acum e mai mare ca în alţi ani. Cam în jur de 20% se va depăşi."

Deja, turiştii au început să vină pe litoral, de azi. 

Pe drumul spre staţiuni s-au format cozi pe kiloemtri întregi, iar oamenii sunt nevoiţi să staţioneze cu autoturismele pe bandă.

Nici în trenurile spre mare nu mai găseşti bilet. O noapte la un hotel de 3 stele costă cel 300 de lei, iar la 4 stele, de la 500 de lei, iar la 5 stele poate ajunge şi la 4.500 de lei. 

Peste 2 milioane de români care poartă numele Maria, Mariana, Mioara, Marilena, Marian, Marin sau Marinică îşi sărbătoresc ziua de nume pe 15 august. 

Vor ciocni un pahar şi în cinstea Marinei Române. În aşteptarea dublei sărbători, a fost repetiţie genrală pe mare. Mii de marinari, zeci de nave și de aeronave militare s-au antrenat de spectacolul de poimâine.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » 250.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral în minivacanţa de Sfânta Maria