Antena Meniu Search
x

300 de copii infectaţi cu HIV în Bacău

Statul va debloca despăgubirile-record, de un milion de euro, către tânăra infectată cu HIV la spitalul din Bacău la sfârşitul lunii. Banii vor ajunge în bugetul clinicii şi de acolo în contul fetei. Ea este însă unul dintre puţinii pacienţi condamnaţi la suferinţă care au reuşit în lupta cu sistemul. Pentru că, la Bacău, în mai puţin de un deceniu, peste 300 de copii au luat HIV în spital, prin seringi nesterile.

Vezi și

Statul va debloca despăgubirile-record, de un milion de euro, către tânăra infectată cu HIV la spitalul din Bacău la sfârşitul lunii. Banii vor ajunge în bugetul clinicii şi de acolo în contul fetei. Ea este însă unul dintre puţinii pacienţi condamnaţi la suferinţă care au reuşit în lupta cu sistemul. Pentru că, la Bacău, în mai puţin de un deceniu, peste 300 de copii au luat HIV în spital, prin seringi nesterile

Ioana, vorbeşte despre spitalul din Bacău. Un fel de laborator a lui Mengele care a distrus sute de vieţi. Nu ştie cine a îmbolnăvit-o. Medic sau asistentă medicală. Ştie doar că a fost infectată cu HIV când avea două luni. Fusese internată în spital, cu fratele ei, pentru o răceală. Statisticile arată că peste 300 de copiii au luat virusul HIV, în spitalul din Bacău, între anii 1986 - 1992.

Sentinţa definitivă, dată de judecătorii Curţii Supreme nu a fost suficientă pentru ca tânăra să primească banii. Au urmat alte procese. Banii i-ar putea primi, abia la sfârşitul lunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » 300 de copii infectaţi cu HIV în Bacău