Antena Meniu Search
x

35 de tineri din Buzău au început să facă muncă voluntară în spitalul judeţean

35 de tineri absovenţi de şcoli sanitare din Buzău au început să facă muncă voluntară în spitalul judeţean. Pentru experienţă, spun ei, dar şi pentru că unitatea se confruntă cu o lipsă acută de cadre medicale

Vezi și

35 de tineri absovenţi de şcoli sanitare din Buzău au început să facă muncă voluntară în spitalul judeţean. Pentru experienţă, spun ei, dar şi pentru că unitatea se confruntă cu o lipsă acută de cadre medicale

Cunoştinţele dobândite acolo îi vor ajuta, apoi, pe tineri să-şi găsească mai uşor un loc în marile spitale din ţară sau din străinătate.

Claudia are 22 de ani şi a terminat şcoala sanitară vara trecută. Nu s-a înscris la concursul din toamnă pentru că era un singur post de asistent debutant şi a considerat că nu este suficient de pregătită. Claudia va "fura" meserie de la medicii şi asistentele de pe secţia de chirurgie a spitalului judeţean din Buzău.

La fel ca ea sunt alţi 34 de tineri. Printre ei, şi Daniel. A terminat cursurile tot vara trecută şi a încercat să obţină un post de asistent în spital. Proba teoretică i-a cam dat de furcă, însă.

Mulţi dintre ei îşi doresc să plece afară şi, neavând o experienţă profesională, nu au rueşit să îşi acumuleze toate cunoştinţele practice şi au optat pentru voluntariat.

Timp de şase luni, tinerii vor munci fără să primească bani. Ei vor ajuta asistenţii medicali la activităţile din spital, vor îndruma pacienţii în spital sau îi vor însoţi la investigaţiile medicale.

Chiar şi aşa, tinerii sunt mulţumiţi. Vor căpăta experienţă şi se vor simţi mai siguri pe ei atunci când vor trebui să îngrijească singuri un pacient. Spitalul judeţean Buzău se confruntă şi cu o criză a medicilor după ce la sfârşitul anului trecut 11 doctori s-au pensionat şi alţi 11 au cerut atestate pentru a practica medicina în străinătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri sociale » 35 de tineri din Buzău au început să facă muncă voluntară în spitalul judeţean