Antena Meniu Search
x

5 pași surprinzător de simpli prin care poți deveni propriul tău designer de interior

Fiecare persoană poate deveni propriul său designer de interior, dacă parcurge cei cinci pași surprinzător de simpli.

Fiecare persoană poate deveni propriul său designer de interior, dacă parcurge cei cinci pași surprinzător de simpli.

Atunci când vrei să‐ți reamenajezi locuința, te întrebi care sunt cele mai bune decizii, dacă mobila pe care o cumperi se potrivește cu adevărat în casa ta și dacă nu faci, cumva, niște greșeli pe care ai putea să le regreți mai târziu.

Puțini români se gândesc, însă, să apeleze la un designer de interior, ale cărui servicii sunt percepute ca fiind mult prea costisitoare pentru buzunarele lor. Ceea ce nu știu ei este, însă, faptul că fiecare persoană poate gândi la fel ca un designer profesionist.

Dacă vrei să devii propriul tău designer, ai la dispoziție două posibilități. În primul rând, dacă vrei să‐ți transformi locuința într‐un spațiu confortabil și funcțional, învață de aici, într‐un mod extrem de rapid, toate tehnicile pe care le aplica marii designeri atunci când fac adevărate minuni de design interior.

Cea de‐a doua posibilitate presupune respectarea celor cinci pași de mai jos:

1. Inspiră‐te de pe bloguri și din revistele de design interior

Din fericire, publicațiile despre design interior sunt câtă frunză și iarbă. Cumpără câteva astfel de reviste sau caută pe internet mai multe exemple de design interior reușit, pentru a‐ți face o idee despre modul în care casa ta ar putea să arate în cel mai scurt timp. Atenție, însă, la exemplele pe care le alegi, deoarece camerele oferite ca exemple în reviste și pe site‐uri trebuie să aibă aceleași caracteristici cu ale tale, mai ales la suprafață, dar și la numărul și la poziționarea ferestrelor.

2. Notează ideile într‐un carnețel

Nu trebuie să fie neapărat un carnețel clasic. Poți nota ideile și într‐un document Word, deoarece nu tipul suportului pe care notezi contează, ci faptul că ideile, adunate laolaltă, îți vor oferi o imagine de ansamblu clară și coerentă asupra a ceea ce îți dorești să faci.

3. Lucrează la designul camerelor în funcție de decorul deja existent

Dacă nu ai cumpărat o casă la roșu sau dacă nu vrei să arunci absolut tot ce ai în locuința ta, trebuie să decizi ce arunci și ce păstrezi. Spre exemplu, dacă vrei păstra canapeaua sau masa din living, vei economisi o mulțime de bani, iar aspectul canapelei poate fi ușor transformat cu ajutorul unor perne colorate sau a unei retapițări.

Mobila și elementele de decor în culori neutre se potrivesc în aproape orice schemă de design. Însă, atunci când canapeaua pe care o deții are o culoare intensă, posibilitățile tale cu privire la restul elementelor din încăpere se restrâng considerabil.

4. Adaugă gradual noile elemente

Nu cumpăra totul într‐o singură sesiune de shopping. Cumpără și amplasează în locuința ta obiectele de mobilier și de decor pe care le dorești, însă gradual, pentru a te putea adapta „din mers” noilor idei și pentru a afla care sunt cu adevărat nevoile tale.

În plus, decorează încăperilepe rând, pentru a evita contaminarea de moment a ideilor de design.

Camerele nu trebuie să semene unele cu altele, dimpotrivă: fiecare încăpere poate avea propria sa personalitate.

Foto: shutterstock.com/Denizo71

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » 5 pași surprinzător de simpli prin care poți deveni propriul tău designer de interior