Antena Meniu Search
x

7 activități de iarnă pentru un city break în Viena

Dacă îți plac Târgurile de Crăciun și te gândești să cumperi bilete de avion pentru întreaga familie, e bine să știi că nu vei găsi un oraș mai frumos împodobit și mai primitor, așa că un city break la Viena ar putea fi alegerea perfectă pentru o vacanță de Crăciun în familie, alături de perechea ta sau împreună cu prietenii. Sunt familii care zboară spre Viena sau merg cu mașina în Viena aproape în fiecare an, doar pentru că e prea frumos și sunt, de fiecare dată încântați de organizarea târgurilor din capitala Austriei, dar și de atmosfera de basm care se lasă deasupra orașului. În ciuda temperaturilor scăzute.

Dacă îți plac Târgurile de Crăciun și te gândești să cumperi bilete de avion pentru întreaga familie, e bine să știi că nu vei găsi un oraș mai frumos împodobit și mai primitor, așa că un city break la Viena ar putea fi alegerea perfectă pentru o vacanță de Crăciun în familie, alături de perechea ta sau împreună cu prietenii. Sunt familii care zboară spre Viena sau merg cu mașina în Viena aproape în fiecare an, doar pentru că e prea frumos și sunt, de fiecare dată încântați de organizarea târgurilor din capitala Austriei, dar și de atmosfera de basm care se lasă deasupra orașului. În ciuda temperaturilor scăzute.

Târgurile și Piețele de Crăciun din Viena

Foto: Shutterstock.com

Dacă ajungi într-un city break la Viena nu o să vizitezi doar un târg de Crăciun, ci ai de ales dintre 20 de târguri și piețe de Crăciun. Așa că de ce să alegi doar unul? Cel mai mare, dar și cel mai aglomerat Târg de Crăciun din Viena e cel din fața Primăriei din Viena.

În lunile noiembrie și decembrie, principalele atracții turistice din Viena sunt cele peste 15 Târguri de Crăciun amenajate în punctele-cheie ale orașului. La fel ca în Germania, târgurile de Crăciun au o tradiție de sute de ani, mai exact de vreo 7 secole, când s-a amenajat primul Târg de Crăciun din Viena. Poți să te oprești la Târgul de Crăciun de la Palatul Belvedere, care e mai puțin comercial decât celelalte târguri ținute în oraș, iar negustorii vând în mare parte produse locale. Târgul de la Belvedere nu e foarte aglomerat, așa că dacă vrei să te relaxezi într-o seară într-o atmosferă intimă, merită să ajungi în fața Palului Belvedere după lăsarea serii ca să admiri arhitectura barocă a clădirilor frumos luminate.

În cazul în care preferi produsele ecologice sau pe cele ale producătorilor locali, poți să te oprești la Târgul de Crăciun Karlsplatz, unde fiecare produs scos spre vânzare e verificat temeinic înainte, fiind acceptate doar produsele venite de la producătorii locali. Tot din Karlsplatz poți să îți cumperi tot felul de prăjituri și torturi, dar și vin fiert sau punch foarte gustoase. Dacă vrei să vizitezi și principalele atracții turistice din oraș, cu siguranță o să ajungi și la Palatul Belvedere. În fața palatului se ține un Târg de Crăciun cu produse tradiționale și preparate culinare delicioase. Ca să te bucuri de atmosfera magică, e indicat să ajungi la Belvedere după ora 17:00 când începe să se lase seara.

Cel mai bine ar fi să faci un tur al Târgurilor de Crăciun dacă alegi un city break la Viena în perioada următoare. Poți să te întorci încărcat din Viena precum Moș Crăciun, mai ales dacă faci un tur al târgurilor din oraș, așa că ți-aș sugera să îți iei un bagaj de cală pentru tine și perechea ta măcar la drumul de întoarcere spre București. În Viena vei găsi numeroase obiecte de artizanat, produse tradiționale, dulciuri, dar și decorații de Crăciun care îți amintesc de copilărie pentru că nu sunt fabricate în serie, ci sunt lucrate cu multă migală de artiști locali. Dacă servești prânzul la unul dintre restaurantele din oraș, poți să lași cina pentru Satul sau Târgul de Crăciun, unde se servesc mâncăruri calde. Cu siguranță, o să ți se facă poftă de cartofi copți, bratwurst, migdale, turtă dulce și mere coapte. Vinul fiert se servește în căni personalizare pentru fiecare dintre târguri, pentru care lași o garanție de 2 sau 3 euro. Așa că dacă vrei să pleci cu ele acasă, poți face liniștit acest lucru. E suficient să îți termini vinul și să iei cana cu tine la hotel.

Concertul de Revelion al Filarmonicii din Viena

Una dintre cele mai frumoase tradiții de iarnă din Viena e Concertul de Revelion al Filarmonicii. Dacă vrei să prinzi bilete ca să-i asculți live pe artiștii talentați, trebuie să îți rezervi biletele chiar și cu un an înainte. Nu e vorba doar de experiența muzicală inedită, ci și de sala grandioasă de spectacole unde concertul are loc în fiecare an.

Concertul de Revelion se ține în Sala de Aur Musikverein, care e una dintre cele mai frumoase săli de spectacol pe care o să o vezi vreodată. Chiar dacă nu ajungi la concert, dacă ești plecat într-un city break de Revelion în Viena poți urmări proiecția live a concertului din centrul orașului, alături de vienezi și de alți turiști. În felul acesta, poți sărbători cu muzică intrarea în noul an chiar din capitala europeană a muzicii. Pe de altă parte, dacă zbori spre Viena oricând în luna decembrie, poți merge la unul dintre concertele de Crăciun care se țin la Catedrala Sfântul Ștefan până în date de 21 decembrie.

Cafenele din Viena unde să te încălzești

Nu trebuie să te îngrijorezi prea mult din cauza frigului, pentru că Viena e unul dintre orașele înțesate de baruri și cafenele, dar și de numeroase restaurante. Unele dintre ele se regăsesc pe lista celor mai bune restaurante din lume. Dacă ajungi într-un city break la Viena în lunile de iarnă o să ai un motiv în plus să te oprești într-o cafenea, să încerci diferite sortimente de cafea, să îți bei în tihnă ciocolata caldă sau să comanzi un cappucino.

Cea mai cunoscută cafenea din Viena e Cafe Central, situată chiar în centrul istoric al orașului, e unul dintre locurile foarte ușor de găsit de majoritatea turiștilor care ajung în Viena. Impresionantul local a fost deschis în urmă cu 130 de ani. Așa că dacă vrei să te asiguri că bei o cafea cu tradiție, Cafe Central e locul ideal. La fel de cunoscută și apreciată de localnici e Cafe Landtman. Poți să-ți mai pui pe lista celor mai interesante cafenele din oraș și Alt Wien, o cafenea cu tradiție în Viena. Spre deosebire de Cafe Central, la Alt Wien atmosfera e multa mai pitorească. Alt Wien a fost deschisă în 1936, și e unul dintre locurile preferate ale localnicilor, dar și ale turiștilor care au șansa să afle de locul acesta.

Activități de iarnă în Viena alături de copii

Foto: Shutterstock.com

Nu știu cum se face, dar vacanțele de iarnă în familie sunt greu de uitat chiar și pentru copiii care s-au transformat de mult în adulți. Tocmai de aceea, poate ar trebui să lucrezi la capitolul amintiri din perioada sărbătorilor. Dacă zbori spre Austria alături de copii s-ar putea să faci cea mai bună alegere pentru un city break de neuitat.

Atracțiile principale pentru copii sunt patinoarele, dar și concertele pentru copii din incinta Târgurilor de Crăciun. Și dacă tot veni vorba despre patinoare, în Viena ai mai multe locuri unde poți să patinezi alături de copii sau alături de perechea ta. Până la urmă, patinoarul e pentru copii de toate vârstele. Vienezilor le place foarte mult să patineze, așa că iarna se deschid mai multe patinoare în oraș, iar unele dintre ele rămân deschise până la începutul lunii martie. Printre cele mai frumoase locuri special amenajate se numără patinoarul din fața Primăriei și cel deschis între Kozerthaus și hotelul Intercontinental din centrul Vienei. Patinoarul se inaugurează la sfârșitul lunii octombrie și e deschis până la începutul lunii martie, în fiecare an. Intrarea nu te costă mai mult de câțiva euro.

Dacă nu vrei să te rezumi la activități în aer liber, ai putea să treci pe listă locurile unde trebuie să te oprești și Muzeul Copiilor, unde cei mici pot încerca tot felul de meserii inedite și se pot juca. Un alt loc potrivit pentru familiile cu copii e Zoom, un spațiu dedicat copiilor situat în Cartierul Muzeelor. În felul acesta, dacă vreți să vizitați Muzeul Leopold, spre exemplu, puteți să-i mulțumiți și pe copii și să-i duceți apoi, la Zoom. De asemenea, poți vizita alături de copii Palatul Schonbrunn pentru că acolo se află Teatrul de marionete. Copiii se pot juca în voie și pot învăța câteva mișcări delicate care le dau viață, de fiecare dată, păpușilor de lemn.

Încălzește-te în cele mai frumoase muzee din Viena

Pentru că e iarnă și nu o să vrei să petreci toată ziua afară, după ce îți cumperi biletele de avion spre Viena, ai putea să verifici lista celor mai importante muzee din capitala Austriei și să îți faci un mic itinerariu. Iarna încăperile muzeelor nu sunt la fel de aglomerate și poți să te bucuri în liniște de un traseu artistic și cultural impresionant.

Dacă ajungi pentru prima dată într-un city break la Viena îți recomand să treci pe la Muzeul Belvedere ca să admiri Sărutul lui Gustav Klimt, sau la Muzeul Albertina și Muzeul Leopold dacă ești pasionat de arta modernă. Cartierul Muzeelor din Viena e unul dintre locurile unde iubitorii de artă se simt cel mai bine atunci când ajung în Viena, așa că dacă te numeri printre ei sau vrei să profiți cât mai mult de potențialul cultural al Vienei, știi unde trebuie să te oprești. Dacă te interesează mai degrabă istoria, atunci nu rata Muzeul de Istoria Artei care găzduiește expoziții din Antichitatea grecească și romană, dar și egipteană, precum și din perioada medievală.

Iarna, capitala Austriei e pur și simplu splendidă, așa că poți alege cu ochii închiși un city break de neuitat în Viena. Tu cum ai descrie-o?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » 7 activități de iarnă pentru un city break în Viena