9 idei inedite de cadouri pentru iubitorii de literatură

De Redactia Observator.
Publicat: 28.02.2020, 17:10.
Actualizat: 28.02.2020, 17:14

Cunoști o persoană care citește mult și vrei să-i faci un cadou care să reflecte această pasiune? Iubitorii de carti le știu deja pe majoritatea. Totuși, poți oferi oricând drept cadou diferite accesorii ce au legatură cu literatura. Iată nouă sugestii!

9 idei inedite de cadouri pentru iubitorii de literatură

9 idei inedite de cadouri pentru iubitorii de literatură

Pixabay

Cunoști o persoană care citește mult și vrei să-i faci un cadou care să reflecte această pasiune? Iubitorii de carti le știu deja pe majoritatea. Totuși, poți oferi oricând drept cadou diferite accesorii ce au legatură cu literatura. Iată nouă sugestii!

1.Lampă de citit

Această lampa este utilă deoarece cel care o primește nu își va mai deranja partenerul cu lumina din cameră. În plus, un asemenea accesoriu îi va muta atenția pe cărți editura Bookzone și va crea o experiență mai plăcută. Unele modele au și lumina concepută special în așa fel încât să nu deranjeze ochii și să permită celui ce o folosește să doarmă mai bine seara.

2.Cană personalizată

Majoritatea persoanelor care citesc mult au obiceiul de a bea cafea sau ceai. De aceea, o cană personalizată cu o carte sau cu un desen ce are legătură cu literatura, va lasă o impresie plăcută. Poți opta și pentru un model care să aibă inscripționat un titlu al cărții lui favorite sau o poză cu un personaj din aceasta.

3.Agendă

Este ideală pentru cei cărora le place să-și noteze pasajele favorite din cărți, autorii de care sunt interesați să afle mai multe și ideile pe care le găsesc. Unele persoane pot folosi agenda și pentru a se pregăti să scrie ei înșiși o carte. Pe lângă aceste beneficii, este un cadou util și pentru productivitate. O agendă poate fi folosită și că listă de sarcini sau poate ajuta la planificare și organizare!

4.Semn de carte

Acesta este un obiect ce marchează pagina într-o carte unde a fost întreruptă lectura! Deși pare un cadou banal, este folositor pentru cei cărora nu le place să îndoiască colțurile sau să lase urme de pix pe foi. Iar pe piață există multe modele interesante, care conțin diferite citate despre literatură sau mesaje optimiste. Ai posibilitatea de a crea un asemenea semn și în mod personalizat sau să faci chiar tu unul dintr-o hârtie și un alt accesoriu.

5.E-book reader

Acesta este un dispozitiv pe care-l poți face cadou cuiva căruia îi plac mai mult cărțile electronice decât cele fizice. Un e-book reader scutește spațiul de depozitare necesar pentru hârtie, încurajează ecologia și oferă acces la o gamă largă de titluri, care uneori nu se găsesc ușor în librăriile noastre. În plus, e-book-urile sunt deobicei mai ieftine și asta duce și la o economie financiară.

6.Pernă

Deși la prima vedere nu pare să aibă legătură cu lectura, majoritatea cititorilor preferă să stea în pat și își practică obiceiul seara. Prin urmare, poți face cadou o pernă personalizată, care să aibă pe ea un mesaj sau o poză legată de citit.

7.Colier

Un colier cu medalionul sub formă de carte atestă faptul că persoana care-l poartă este interesată de acest domeniu! Din cauza aspectului însă, este deobicei un cadou potrivit mai mult pentru femei decât pentru bărbați.

8.Suport de cărți

Aceasta este o idee bună pentru cei care se luptă cu spațiul îngust dar vor să-și păstreze colecția de cărți. Un suport este un cadou practic deoarece îți permite să muți pe el ultimele cărți de pe raft, care au obiceiul să cadă.

9.Smart pen

Acesta este un stilou care poate fi conectat la telefon prin bluetooth! Ceea ce scrii pe hârtie, apare apoi în aplicația de note. Este un cadou util în special persoanelor cărora le place să scrie pe foaie dar își pierd notițele sau trebuie să le împartă mai târziu și cu altcineva.

Cum să alegi cadoul potrivit

Dacă dai cadou o carte unui iubitor de literatură, se poate că aceasta să fie deja citată de el. Totuși, nu vei da greș cu un accesoriu precum o agendă sau un suport de cărți. Alege una din ideile de mai sus și sigur gestul tău va fi apreciat.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.