Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Proteste la Braşov! Oamenii cer finalizarea lucrărilor la aeroportul internaţional din oraş

150 de oameni s-au adunat în faţa Prefecturii şi au cerut autorităţilor să termine lucrările la aeroportul internaţional din Braşov.

de Redactia Observator

la 25.09.2017 , 14:18

Înarmaţi cu trollere şi pancarte, 150 de oameni s-au adunat în faţa Prefecturii şi au cerut autorităţilor să termine lucrările la aeroportul internaţional de acolo. Proiectul, în care s-au investit 24 de milioane de euro, bate pasul pe loc de un deceniu şi asta îi revoltă pe locuitori, mai ales că oraşul atrage anual sute de mii de turişti.

"Sunt consternat de ceea ce se întâmplă în ţară la mine! Am venit, încerc să prind şi eu un avion de la Braşov, dar văd că încă nu i-au pus motoarele. Păcat, păcat, Braşovul e pe primul loc la turism anul acesta şi noi încă nu avem aeroport", se plânge un braşovean. 

Aşa, cu zâmbetul pe buze, 150 de braşoveni au ocupat, ieri după-amiază, platoul din faţa Prefecturii şi au cerut autorităţilor să termine urgent aeroportul început în urmă cu 10 ani. Oamenii au format chiar şi un terminal simbolic. 

Vezi și

"Vrem să punem presiune asupra factorilor decidenţi locali şi naţionali. Braşovenii îşi doresc aeroport la Braşov. De peste 10 ani, o dată la patru ani, politicienii promit că vor face aeroport la Braşov şi nu se face", spune Radu Hossu, organizatorul protestului. 

Pentru a fi cât mai vizibili, protestatarii au înălţat chiar şi un avion din baloane colorate. Dar, în Prefectură, nu i-a primit nimeni la discuţii.

Până acum, Consiliul Judeţean a investit 24 milioane euro pentru proiect şi pentru pistă. Ar mai fi nevoie de 29 de milioane de euro, pe care braşovenii îi aşteaptă de ani buni de la Bucureşti. 

Numai anul trecut, în Braşov au ajuns aproape 2 milioane de turişti. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Proteste la Braşov! Oamenii cer finalizarea lucrărilor la aeroportul internaţional din oraş