Antena Meniu Search
x

UPDATE! Subiectele la proba scrisa de limba romana, de la BAC

Peste 160.000 de absolventi de liceu sustin, astazi, prima proba scrisa a examenului de bacalaureat. Au la dispozitie trei ore pentru a rezolva subiectele probei de Limba si Literatura Romana.

Vezi și

Pentru absolventii de profil real, la primul subiect s-a dat un text de George Calinescu, pe baza caruia trebuiau sa rezolve o serie de cerinte: sa explice rolul cratimei sau sa gaseasca sinonime pentru anumite cuvinte.

La al doilea subiect, elevii au avut de realizat un text argumentantiv despre rolul modelului in viata.

La subiectul al III-lea si cel mai important, elevii au avut de redactat un eseu in care sa prezinte tema si viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, la alegere, din operele scriitorilor Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Absolventii de profil uman au primit, la primul subiect, un fragment din „Accidentul”, de Mihail Sebastian. Pe baza acestui text, elevii au avut de gasit sinonime si de identificat doua cuvinte care sa dovedeasca genul caruia ii apartine textul.

La subiectul doi au avut de argumentat importanta jurnalului in viata unui adolescent. Ultimul subiect a fost reprezentat de redactarea unui eseu despre tema si viziunea despre lume dintr-un text poetic apartinand simbolismului.

Testul are trei parti, fiecare fiinda notata cu 30 de puncte. Subiectele sunt diferite, in functie de profilul urmat. Aceasta prima proba scrisa se desfasoara in 583 de centre din toata tara, iar fiecare scoala este dotata cu sisteme de supraveghere video.

Bacalaureatul continua maine, cu proba scrisa la limba si literatura materna. Pe 3 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 5 iulie proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele vor fi afisate pe 8 iulie, pana la ora 12:00. Contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 16:00.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Subiectele la proba scrisa de limba romana, de la BAC