Antena Meniu Search
x

Video A început recuperarea orelor pierdute în pandemie. La sfârşitul lui martie, vor avea loc şi simulările examenelor naţionale

A început recuperarea materiei pierdute în pandemie, în perioada cursurilor online. Pentru elevii care provin din medii defavorizate sau pentru cei din an terminal, recuperarea materiei reprezintă o gură de oxigen. Mai ales că examenele se apropie cu paşi repezi. În plus, reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că gradul de dificultate al examenelor va fi redus.

de Adrian Obreja

la 10.03.2021, 08:51

Vezi și

O parte din fişele pe care le aveţi de lucrat se referă la proprietăţile fizice ale corpurilor. Aş vrea să discutăm împreună ce înţelegem prin proprietăţi fizice.

La Brăila, recuperarea orelor a început de ieri. La şcoala gimnazială Anton Pann, elevii mai stau la şcoală şi după terminarea cursurilor, pentru a recupera materia pierdută în perioada în care orele se ţineau online.

Încep şi simulările examenelor naţionale

Corina Ciupală – director Şcoala Anton Pann: "Din păcate s-a pierdut foarte mult în perioada online pentru că eficienţa evaluării nu se compară cu cea fizică, cu prezenţă fizică la şcoală".

La finalul lunii martie vor avea loc simulările examenelor naţionale. Până atunci, elevii trebuie să tragă tare, pentru a recupera cât mai mult din materia pierdută.

Dan Mihai Ghiorghiţă – inspector adjunct ISJ Brăila: "Consider că este timp pentru recuperarea materiei, mai ales că problemele pentru examenele naţionale s-au mai simplificat puţin faţă de celelalte din anii anteriori". 

În Brăila, sunt mii de elevi din medii defavorizate care participă la orele de recuperare.

Ore de recuperare

Mihaela Bolovan – insp adj ISJ Brăila: "Toţi elevii îndeplinesc cele 3 condiţii de eligibilitate ale ordinului 3300 cu completările ulterioare. Şi sigur că se încadrează şi în grupa celor care au risc de părăsire timpurie a şcolii sau sunt în risc de eşec şcolar".

Pe datele de 29 şi 30 martie are loc simularea exemenului pentru elevii de clasa a 8-a. Iar pe datele 22, 23 şi 24 martie vor fi simulările pentru elevii de clasa a 12-a şi a 13-a. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » A început recuperarea orelor pierdute în pandemie. La sfârşitul lui martie, vor avea loc şi simulările examenelor naţionale