Antena Meniu Search
x

Video A început vaccinarea personalului din învăţământ, cu serurile AstraZeneca şi Pfizer. Imagini de la centrul de vaccinare

Începând de astăzi, profesorii au prioritatate la vaccinare. Pentru cadrele didactice au fost deschise cabinete dedicate în 23 de judeţe, inclusiv în Bucureşti, urmând ca până la finalul acestei săptămâni în toată ţara să funcţioneze centre speciale pentru imunizarea cadrelor didactice.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 24.02.2021, 13:02

Vezi și

A început vaccinarea profesorilor

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă estimează că în această etapă se vor vaccina aproximativ 60 de mii de oameni. În ultima perioadă, interesul profesorilor pentru imunizare a crescut, aşa că doar în Bucureşti au fost deschise peste 20 de puncte de vaccinare.

Toată perioada de vaccinare care va fi destinată pentru acest proces specific adresat personalului din învăţământ durează până în 10 martie, pentru administrarea primei doze, a anunţat Gheorghiţă, Lt. col. medic dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID.

"Estimăm un număr aproximativ de 60.000 de persoane, care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces, reamintesc faptul că deja peste 42.000 de persoane au fost deja vaccinate, din rândul personalului didactic şi aproximativ 128.000 de persoane sunt deja programate", a spus Gheroghiţă.

Modalitatea de programare şi de derulare a activităţilor de vaccinare au fost transpuse într-o instrucţiune care deja a fost transmisă către fiecare judeţ, către direcţiile de sănătate publică şi ministerul Educaţiei.

Cum se va desfăşura activitatea de vaccinare

Tipurile de vaccin vor fi folosite atât de AstraZeneca, în mod deosebit pentru persoanele de până la 55 de ani inclusiv, acolo unde nu se observă contraindicaţii, de asemenea, vaccinul produs de Pfizer va fi recomandat cu prioritate persoanelor cu vârsta de peste 55 de ani, exceptând situaţiile în care se identifică anumite contraindicaţii.

Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de vaccin administrat, programarea se va face după o altă modalitate şi nu se efectuează programarea înn platforma informatică. Practic, unităţile de învăţământ centralizează lista cu personalul propriu, care doreşte sp fie vaccinat, aceste liste sunt centralizate a ISJ şi sunt transmise catre DSP. Acestea, în funcţie de capacitatea cabinetelor de vaccinare şi de perioadă, efectuează programarea personalor respective, iar beneficiarii vor fi anunţaţi prin grija inspectoratelor şcolare şi a conducătorilor unităţilor de invăţământ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » A început vaccinarea personalului din învăţământ, cu serurile AstraZeneca şi Pfizer. Imagini de la centrul de vaccinare