Video Accesul la terenurile de sport din şcoli, permis şi în afara orelor. Ce presupune proiectul de lege
Curtea școlii ar putea fi a tuturor. La mai mult de un an de la proiectul de lege, accesul este din nou permis pe terenurile de sport în afara orelor, în vacanţe sau weekenduri. În şcolile din ţară, unele aspecte rămân neclarificate, conducerea unităţilor de învăţământ se teme că nu vor avea bani să plătească paznici care să supravegheze curţile şcolii.
Zilele cu fotbal ca în curtea şcolii se întorc. Terenurile de sport le vor fi dispoziţia elevilor tot timpul. Dacă directorii vor, le pot închiria şi adulţilor pentru o miuţă. Există, însă, cazuri în care conducerile unor şcoli nu sunt încântate de noua lege.
Doar în Iaşi, pe timpul verii s-au investit 12 milioane de lei în 22 unităţi de învăţământ pentru astfel de terenuri sintetice de sport. Dacă nu va exista o pază corespunzătoare, atunci investiţia ar putea suferi distrugeri.
"Accesul pe terenurile de sport înseamnă pază, ca să nu există distrugeri, ca să existe conflicte sau altfel de incidente şi, de asemenea, accesul la grupuri sanitare. Vorbim de perioada de weekend, de exemplu. Şcolile clar sunt închise, deci va trebuie găsită o soluţie pentru fiecare aspect", a declarat directoarea şcolară Sabina Manea.
Elevii sunt încântaţi de proiectul de lege
"Autorităţile locale pot găsi soluţii pentru a închiria sala de sport contra cost, aşa se pot găsi resurse şi soluţii pentru a pune la dispoziţia copiilor câteva ore sau în vacanţe terenurile de sport", a transmis iniţiatorul legii, Tudor Pop. Doar doi din 10 români fac sport constant, faţă de patru din 10, media europeană.
"Ţinând cont că sunt extraordinar de mulţi elevi care plătesc la grupuri sportive pentru a-şi face activitatea sportivă acolo, faptul că noi am avea un teren cu aproximativ aceleaşi facilităţi în şcoala noastră, gratuit, este extraordinar pentru noi", a spus preşedintele consiliului judeţean al elevilor Iaşi, Maria Enea.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰