Antena Meniu Search
x

Accidente în lanț pe o stradă din București, după ce carosabilul s-a transformat în patinoar (Video)

Accidente în lanţ pe o şosea circulată din Capitală. Doi oameni au ajuns la spital, iar alţi 20 de şoferi şi-au distrus maşinile, după ce strada s-a transformat în patinoar, la peste 40 de grade Celsius. Au fost răniţi bicilişti şi motocilişti, dar ca prin minune niciun pieton. Strada a fost spălată de firma de salubritate din sector. Reprezentanţii companiei spun că au stropit doar cu apă, dar reprezentanţii Primăriei îi contrazic. 

de Redactia Observator

la 30.06.2020, 20:30

Vezi și
  • Cel puțin 20 de șoferi și-au avariat mașinile din cauza accidentelor de pe strada din București.
  • Două persoane rănite au fost transportate la spital.

Haosul s-a instalat dintr-odată pe Bulevardul Chişinău, în apropiere de Piaţa Delfinului. Şoseaua s-a transformat în patinoar. Maşinile au derapat ca iarna. Victime sigure au fost motocicliştii şi bicicliştii. Pentru a arăta cât de gravă e situaţia, un tânăr s-a filmat în timp ce patinează. 

Doi oameni au ajuns la spital cu răni grave. Un motociclist care a căzut şi un şofer care s-a oprit cu maşina într-o staţie de tramvai. Ca prin minune niciun pieton nu a fost rănit, dar asta şi pentru că mai mulți oameni au ieşit în stradă şi au făcut semn maşinilor să încetinească înainte de a intra în zona periculoasă. 

În doar câteva zeci de minute, aproape 20 de şoferi şi-au stricat maşinile. 

Şi autorităţile se întreabă ce s-a întâmplat pe şosea. Un lucru e cert. Drumul tocmai fusese spălat de firma de salubrizare cu care Primăria Sectorului 2 are contract. Culmea, compania spune că a stropit cu apă. 

Teodor Conteanu, director de producție Supercom: Noi am dat cu apă, asta folosim în general pentru stropit, numai apă. Mergând la faţa locului am constatat că într-adevăr se alunecă, motivul nu îl ştim, de la apă ştim că nu se alunecă, mai ales vara. Am luat măsuri de spălare a carosabilului ca să înlăturăm substanţa respectivă. Era o substanţă vâscoasă, un fel de lubrifiant. Când am aplicat apă cu săpun lichid s-a dizolvat şi s-a eliberat carosabilul. 

Viceprimarul Sectorului 2 are o altă explicaţie. 

Dan Popescu, viceprimar Sector 2: Transportase într-o zi anterioară o substanţă, nu au spălat-o corespunzător, au pus apă, s-a diluat în apa respectivă. 

Firma de curăţenie a primit două amenzi. Una de 10.000 de lei din partea Primăriei şi una de 5.000 de lei dată de poliţiştii Brigăzii Rutiere. Şoferii însă calculează pagubele 

Avocaţii îi sfătuiesc pe oameni să se adreseze instanţelor. 

Florin Tîrnovean, avocat: Cetăţeanul păgubit se poate îndrepta împotriva firmei răspunzătoare putând cere daune morale, cât şi materiale, însă se poate adresa şi instanţelor. De asemenea, victimele se pot adresa parchetelor şi instanţelor competente, având în vedere că au suferit diverse traume, răspunzătorii, persoanele răspunzătoare din firmă, se fac vinovaţi de loviri sau alte violenţe din culpă.

Specialiştii au luat probe din substanţa de pe şosea, iar rezultatele analizelor vor fi folosite în timpul proceselor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » Accidente în lanț pe o stradă din București, după ce carosabilul s-a transformat în patinoar (Video)